Vulkanutbrudd i Guatemala

Det regnet med aske og småstein over Guatemala by da vulkanen Pacaya, 20 kilometer sør for hovedstaden, hadde et kraftig utbrudd i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

250 mennesker måtte evakueres fra landsbyer i nærheten av vulkanen, og den internasjonale flyplassen og alle skoler i hovedstaden ble stengt.

Den vulkanske asken forverret forurensningen fra de mange skogbrannene i Guatemala og nabolandene, som har ført til at det ligger et tjukt røykteppe over byen.

Brennende lava skjøt 800 meter opp i lufta over vulkanen da utbruddet fant sted midt på dagen. Mens lava rant nedover fjellsiden, ble asken blåst rett mot byen. Det la seg et lag på 1 centimeter med glatt, kornete rød aske over byens gater og flyplassens

rullebaner.

Allerede samme dag begynte kommunearbeidere å sope opp asken og fjerne den i lastebiler, men flyplassen ventes å være stengt i flere dager.

Pacaya-vulkanen har stadig mindre utbrudd, som kan sees fra hovedstaden om natten, men utbruddet i går var det kraftigste siden 1987.

(NTB-AFP-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer