Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vulkanutbrudd på jordskjelvrammet øy i Indonesia

Den indonesiska øya Sulawesi er rammet av et vulkanutbrudd, få dager etter at et kraftig jordskjelv tok livet av rundt 1400 mennesker.

VULKANUTBRUDD: Spoutan-vulkanen på øya Sulawesi har hatt utbrudd, bare dager at den indonesiske øya ble rammet av jordskjelv og tsunami. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den indonesiske øya Sulawesi er rammet av et vulkanutbrudd, få dager etter at et kraftig jordskjelv tok livet av rundt 1400 mennesker.

Vulkanutbruddet, som skjedde i natt norsk tid på Soputan-fjellet nord på øya, har sendt aske fire kilometer opp i luften, melder NTB.

Innbyggere blir advart om at vulkanen kan utløse store gjørmeskred.

Ifølge Forbes er det uklart hvor lenge utbruddet vil vare, hvordan det vil utvikle seg og hvor farlig det vil bli. Vulkan-eksperter registrerte på forhånd at noe var i ferd med å skje, og fikk sendt ut advarsler mot et mulig utbrudd før det skjedde.

TSUNAMI: 832 mennesker er søndag bekreftet omkommet i Palu etter jordskjelvet og tsunamien som rammet øya Sulawesi i Indonesia fredag. Videoen viser de enorme ødeleggelsene i den indonesiske byen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Utbruddet skjedde bare dager etter det voldsomme jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som førte til enorme ødeleggelser på øya. Minst 1200 mennesker er funnet omkommet. Vulkanutbruddet skjedde på motsatt side av det verst jordskjelvrammede området.

Det jobbes på spreng for å finne overlevende etter jordskjelvkatastrofen, og mens redningsmannskaper leter, venter mange overlevende på medisiner, vann og mat. Frustrasjonen vokser spesielt i de områdene som er hardest rammet.

FNs nødhjelpskontor kaller krisen i Indonesia for enorm. Folk mangler både tak over hodet, rent vann, mat, drivstoff og akutt helsehjelp. Mandag anslo nødhjelpskontoret at 191 000 mennesker har akutt behov for hjelp etter naturkatastrofen, blant dem 46 000 barn og 14 000 eldre. Ifølge FN har 62 000 personer mistet hjemmene sine.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!