Vulkanutbrudd på jordskjelvrammet øy i Indonesia

Den indonesiska øya Sulawesi er rammet av et vulkanutbrudd, få dager etter at et kraftig jordskjelv tok livet av rundt 1400 mennesker.

VULKANUTBRUDD: Spoutan-vulkanen på øya Sulawesi har hatt utbrudd, bare dager at den indonesiske øya ble rammet av jordskjelv og tsunami. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den indonesiske øya Sulawesi er rammet av et vulkanutbrudd, få dager etter at et kraftig jordskjelv tok livet av rundt 1400 mennesker.

Vulkanutbruddet, som skjedde i natt norsk tid på Soputan-fjellet nord på øya, har sendt aske fire kilometer opp i luften, melder NTB.

Innbyggere blir advart om at vulkanen kan utløse store gjørmeskred.Ifølge Forbes er det uklart hvor lenge utbruddet vil vare, hvordan det vil utvikle seg og hvor farlig det vil bli. Vulkan-eksperter registrerte på forhånd at noe var i ferd med å skje, og fikk sendt ut advarsler mot et mulig utbrudd før det skjedde.

Utbruddet skjedde bare dager etter det voldsomme jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som førte til enorme ødeleggelser på øya. Minst 1200 mennesker er funnet omkommet. Vulkanutbruddet skjedde på motsatt side av det verst jordskjelvrammede området.Det jobbes på spreng for å finne overlevende etter jordskjelvkatastrofen, og mens redningsmannskaper leter, venter mange overlevende på medisiner, vann og mat. Frustrasjonen vokser spesielt i de områdene som er hardest rammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer