Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vulkanutbrudd sør for Tokyo

Steiner og aske ble slengt opp i luften, og kveldshimmelen ble lyst opp under et vulkanutbrudd på en øy sør for Tokyo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvit røyk steg mot himmelen fra vulkanen som brøt ut på ettermiddagen lokal tid på Oyama-fjellet på øya Miyakejima i Japan. Vulkanen begynte å ulme allerede i juni, og befolkningen ble evakuert. Men forrige uke fikk folk som bor i nærheten av vulkanen, klarsignal til å vende hjem.

Det bor rundt 3.800 folk på øya. Vulkanen brøt sist ut i 1983 og ødela da 400 hus, en innsjø, og etterlot seg et goldt månelandskap av utbrente skoger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling