Vurderer 110 km/t på flere motorveier

Økningen fra 90 til 100 kilometer i timen har vært en suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Veidirektør Olav Søfteland åpner for første gang for å øke fartsgrensen til 110 på de beste motorveiene. Økningen fra 90 til 100 kilometer i timen har vært en suksess. Ingen økning av skader og ulykker er registrert og ulykkestallene er stabilt lave.

- Om vi hadde gått på 110, hadde det neppe vært et så stort sprang. Internt har vi sagt at dette er noe vi nå vil vurdere, sier Søfteland til Aftenposten.

Både Sverige og Danmark har i dag 110 i fartsgrense på veier av samme standard som Norge har 100 på. 1. mai setter Danmark opp fartsgrensen til 120.

Målinger Statens vegvesen har gjort på dagens 100-sone på E6 ved Follo indikerer at snittfarten i dag ligger noe over fartsgrensen. Høyre felt, sørgående retning, har 99 km/t. Venstre felt har 113. Nordgående ligger høyre felt i snitt på 94, venstre felt har 105.

- Det kan se ut som om bilførerne bare legger på ti kilometer i timen uansett, jeg skulle gjerne hatt mer respekt for grensene som er innført og er litt skuffet over at farten er blitt såpass høy, sier veidirektør Søfteland.

I den andre enden kan flere 80-soner bli omgjort til 70.

- Omleggingen fra 80 til 70 har vært ganske vellykket og er i hovedsak et godt tiltak. Men nedgangen fra 90 til 80 er vanskeligere å konkludere på, sier han.

(NTB)

FORTERE: OVergangen fra 90 til 100 km/t på enkelte veistrekninger har vært en suksess. Nå vurderer veidirektøren å øke fartsgrensen ytterligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer