Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å anke Wonderboy-dom

Danny Bungard (31) dømt til 14 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danny Bungard (31), hovedmannen i den såkalte Wonderboy-saken, er dømt til 14 års fengsel i Borgarting lagmannsrett.

Han vil høyst sannsynlig anke, sier Bungards advokat.

- Min klient synes straffen er altfor streng, og ikke står i forhold til det som er lagt til grunn i dommen. Han kommer høyst sannsynlig til å anke, sier Bungards forsvarer Ellen Holager Andenæs til NTB.

Til sammen ble 13 personer dømt for innførsel og omsetning av til sammen 762 kilo hasj i Oslo tingrett i fjor høst. Det er norgeshistoriens største hasjbeslag.

Denne uken avsa lagmannsretten dom i ankesaken for ni av de dømte. Alle ble dømt til lange fengselsstraffer.Hovedmann
Danny Bungard blir ansett som hovedmannen i ligaen. Han ble dømt til fengsel i 14 år og inndragning av 2 millioner kroner.

I tillegg er to personer dømt til tolv års fengsel, to personer til ti års fengsel, en til fire år og ni måneders fengsel og en i to år og seks måneders fengsel.

De to mildeste straffene gikk til de to dømte kvinnene i saken.

Knyttet til NOKAS
Politiet kom tilfeldig over Wonderboy-saken i forbindelse med etterforskningen av NOKAS-ranet i Stavanger i 2004.

Politiet spanet på personer de trodde kunne stå i kontakt med David Toska og observerte at en av personene ringte opp Danny Bungard på et spansk telefonnummer.

Avlytting av Bungards telefon avslørte at det fantes en organisasjon som på et lukket nett av mobiltelefoner pratet om innførsel av narkotika til Norge.

I alt avlyttet politiet rundt 16 000 telefonsamtaler i løpet av noen måneder høsten 2004.

På bakgrunn av avlyttingen beslagla politiet to trailere med til sammen 760 kilo hasj, som kom til Norge fra Nederland i november 2004.

Toska dømt
Bungard ble pågrepet sammen med Toska av spansk politi våren 2005.

Toska hadde da vært på flukt i ett år etter NOKAS-ranet.

Ifølge dommen ble 4,3 millioner kroner av ranspengene investert i narkotika, som ble ført inn til Norge gjennom Bungards organisasjon.

David Toska ble i tingretten dømt til 20 års fengsel i Wonder-saken, men dette var en fellesstraff som inkluderer NOKAS-ranet. Toska anket ikke dommen fra tingretten.

Hemmelig avtale
Domsavsigelsen var opprinnelig ventet før påske, men ble rett før rettsmøtet utsatt etter at advokat Arve Ringsbye for tredje gang klaget på at han ikke fikk innsyn i en påstått hemmelig avtale mellom påtalemyndigheten og to av personene som ble dømt i tingretten.

Høyesterett endte med å forkaste den siste klagen til Ringsbye.

(NTB)

PÅGREPET: David Toska og Danny Bungard føres ut av forhørsretten i Malaga. Toska ble pågrepet i Malaga 6. april 2005, etter lang tids spaning fra politiet. Arkivfoto: DANIEL CHAVES
PÅGREPET: David Toska og Danny Bungard føres ut av forhørsretten i Malaga. Toska ble pågrepet i Malaga 6. april 2005, etter lang tids spaning fra politiet. Arkivfoto: DANIEL CHAVES Vis mer
image: Vurderer å anke Wonderboy-dom
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media