Ruth (54) arrangerer Listhaug-demonstrasjon

Vurderer å anmelde Eskil Pedersen og Inga Marte Thorkildsen. Mener seg stemplet som rasist

- Dette er så sårende.

KOM MED STERKE UTTALELSER: Eskil Pedersen (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Lars Eivind Bones og Tomm W. Christiansen / Dagbladet
KOM MED STERKE UTTALELSER: Eskil Pedersen (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Lars Eivind Bones og Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ruth Marie Gjevre Vaagø (54) fra Leira i Valdres vurderer å anmelde Eskil Pedersen (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV). Årsaken er at hun mener seg stemplet som rasist av politikerne etter uttalelser om blomstene som ble sendt til justisminister Sylvi Listhaug (Frp) før helga.

- Dette er det verste jeg har vært utsatt for, sier Vaagø til Dagbladet.

​Delte ivrig

Bakgrunnen for saken er justisministerens svært omstridte Facebook-post der hun ga uttrykk for at Arbeiderpartiet bryr seg mer om terroristers rettigheter enn Norges sikkerhet. Til uka blir hun stilt overfor et mistillitsforslag i Stortinget.

Til VG har Vaagø, som stilte på andre for Demokratene i Oppland foran sist valg, fortalt at hun var svært ivrig i å dele Facebook-posten som oppfordret folk til å sende blomster til Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer