Vurderer å anmelde

Ole Christian Bach vurderer å anmelde truslene som skal ha kommet fra rasende kreditorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/BERGEN (Dagbladet): Advokat Håkon Schiong mener Økokrim ikke forstår Bachs frykt.

-  Jeg tror ikke politiet skjønner alvoret i situasjonen. I løpet av helga skal vi vurdere å anmelde truslene og be om etterforskning.

Schiong avviser at Bach driver narrespill med Økokrim.

-  Truslene er reelle. Personer i det miljøet har flere bekjente bak murene enn utenfor. Om Bach havner i fengsel, betyr ikke det at han er i sikkerhet, sier Schiong.

Amper stemning

I går skrev Dagbladet om Bachs lunsj i Tinghuset, frykt for å melde seg og ønsket om å bli avhørt i utlandet. Førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim avviste kontant at det var aktuelt å møte Bach for å avhøre ham på hemmelig sted i utlandet.

-  Jeg håper fortsatt på en dialog med Økokrim. Bach vil samarbeide, men må føle trygghet, sier Schiong.

-  Vi har aldri kommet med trusler mot Bachs familie, men det er en amper stemning mot ham. Vi har ikke snakket om vold med never eller bruk av balltre, sier en av Bachs kreditorer til Dagbladet.

Han bekrefter å ha vært i møte med Bachs advokat, men nekter for å ha satt fram trusler om fysisk vold mot den jagede finansakrobaten eller hans familie.

Schiong står fast på at det er kommet trusler både fra et norsk miljø og fra Nederland.

-  Forundret

-  Jeg er forundret, men burde kanskje ikke være det. Ingenting overrasker meg når det gjelder Ole Christian Bach, sier Svein Erik «Vaske»-Bakke om Bachs lunsjvisitt i Tinghuset. Bakke har et krav i boet til Bachs ekssamboer på omkring ti millioner kroner.

-  At Bach er redd for noen, er ikke vanskelig å forstå så mange som han har lurt. Det ble jo kjent på forsommeren i fjor at han hadde kjørt rundt med et par skarpladde pistoler i bilen. Men det Bach har å frykte fra meg, er rettssystemet, sier Svein Erik Bakke.

- TRUES: Ole Christian Bach trues ifølge advokaten av illsinte kreditorer. Her fra Bachs opphold i Dubai.