Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vurderer å avlyse etapper i fakkelstafetten

IOKs president Jaques Rogge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IOK vil vurdere å avlyse den internasjonale delen av den olympiske fakkelstafetten, sier president Jacques Rogge ifølge NTB.

Den internasjonale olympiske komité vil diskutere en mulig avlysning på et styremøte fredag, sier Rogge.

IOK-presidenten er svært lei seg på grunn av volden og demonstrasjonene som har preget stafettetappene i London og Paris og er bekymret for den forestående etappen i San Francisco.

Sterke protester

Tusener av demonstranter har møtt opp på ulike steder ved fakkelstafettens rutem, for å vise sin misnøye med Kinas Tibet-politikk og landets forhold til menneskerettighetene.

Kinesiske myndigheter fordømmer protestene i London og Paris, men sier tirsdag at de mener fakkelstafetten bør gå sin gang.

- Fakkelstafetten fortsetter sin ferd med støtte fra folk over hele verden. Ingenting kan stanse fakkelstafetten til OL i Beijing, sa talsmannen for organisasjonskomiteen for OL, Sun Weide, tirsdag.

Under demonstrasjon i Paris i går ble ilden slukket flere ganger, etter at minst 500 Tibet-demonstranter inntok den franske byen. Den siste delen av etappen i byen måtte avlyses.

Mandag kveld, allerede før OL-ilden skal ankomme San Francisco, ble det meldt om demonstrasjoner i byen.

- Skader OL

Flere IOK-medlemmer mener oppstyret rundt fakkelen har vært svært negativt før Beijing-OL. Kevan Gosper, et IOK-medlem fra Australia, forteller at IOK advarte Kina om at London, Paris og San Francisco ville bli «sensitive steder».

Det svenske IOK-medlemmet Gunilla Lindberg sier protestene rundt fakkelstafetten skader den olympiske bevegelsen. 

- Jeg synes det er trist, og jeg blir sint. Å bruke fakkelen på denne måten er nesten kriminelt. Dette er IOKs eiendom, det er ikke en kinesisk fakkel, sier Lindberg. 

Les også: Mener fakkelvaktene provoserer demonstrantene.

VURDERER Å AVLYSE: IOK-president Jaques Rogge mener det kan bli nødvendig å avlyse deler av den olympiske fakkelstafetten etter flere demonstrasjoner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media