Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å avlyse presidentvalg i Afghanistan

Andre runde av presidentvalget i Afghanistan kan bli avlyst etter at Abdullah Abdullah trakk seg.

ANKLAGER OM FUSK: Arkivbilde fra 20. august viser burkakledte kvinner som deltok i første valgomgang. Foto:  SCANPIX/AFP/BANARAS KHAN
ANKLAGER OM FUSK: Arkivbilde fra 20. august viser burkakledte kvinner som deltok i første valgomgang. Foto: SCANPIX/AFP/BANARAS KHAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den uavhengige afghanske valgkommisjonen diskuterte mandag muligheten for å avlyse valgomgangen lørdag 7. november. En avgjørelse kommer trolig i løpet av tirsdag.

Sittende president Hamid Karzai vant valget tidligere i høst, til store protester fra utfordreren Abdullah, som mente det skyldes utstrakt valgfusk.

Også FN konkluderte med valgjuks, og omfattende omtelling viste at Karzai likevel ikke hadde fått over 50 prosent av stemmene. Dermed må en ny valgrunde til.

Søndag opplyste Abdullah at han trakk seg som kandidat fordi han ikke hadde tro på at en ny valgomgang ville foregå uten fusk.


(©NTB)

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/SHAH Marai
Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/SHAH Marai Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media