MYSTISK DRAP: Offeret har ligget innpakket i en presenning en god stund. Politiet kan ikke si med sikkerhet hvor lenge personen har ligget der. Personens kjønn og alder er heller ikke kjent. Foto: Espen Røst/Dagbladet
MYSTISK DRAP: Offeret har ligget innpakket i en presenning en god stund. Politiet kan ikke si med sikkerhet hvor lenge personen har ligget der. Personens kjønn og alder er heller ikke kjent. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer

Vurderer å be anatomiprofessor identifisere mystisk lik

Funnet på Klemetsrud i Oslo torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedkommende har ligget innpakket i en presenning en god stund. Politiet kan ikke si med sikkerhet hvor lenge personen har ligget der. Personens kjønn og alder er heller ikke kjent.

Vurderer Under rettssaken etter Skøyen-drapet kom det fram at Kripos tidligere har fått assistanse av anatomiprofessor Per Holck ved Universitetet i Oslo.

Han har tidligere hjulpet kriminalteknikere med å identifisere døde personer i drapssaker der det er spesielt vanskelig å fastslå hvem vedkommende er.

- Kripos vurderer å kontakte ham, men de har ikke bestemt seg for det ennå. De vil prøve de vanlige metodene først. Det er jo også et spørsmål om hva han selv mener han kan bidra med, sier politiadvokat Kristin Rusdal ved Grønland politistasjon til NTB.

Ressurser Fredag sa politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt at den taktiske og tekniske etterforskningen av drapssaken er overført til Kripos i helgen, og at det er Rusdal som uttaler seg om saken.

Grunnen til overføringen er tosidig. Politiet sliter på sine ressurser på grunn av terrorangrepene 22. juli og en rekke drapssaker i Oslo den siste tiden. Samtidig har Kripos mer kriminalteknisk kompetanse når det gjelder krevende identifikasjonsarbeid.

- Vedkommende er fortsatt ikke identifisert. Hvis Kripos oppdager noe som kan føre etterforskningen videre, kontakter de meg, sier Rusdal.

(NTB)