Vurderer å bruke privatetterforskere

Overgrepsdømte Rune Øygard (55) kjemper for gjenopptakelse.

OVERGREPSDØMT: Rune Øygard (55) er gjennom tre rettsinstanser dømt til fengsel for overgrep mot ei jente under 16 år. Han har hele tida hevdet sin uskyld og mener han kan få saken sin gjenopptatt. Nå har han hyra John Christian Elden til jobben. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OVERGREPSDØMT: Rune Øygard (55) er gjennom tre rettsinstanser dømt til fengsel for overgrep mot ei jente under 16 år. Han har hele tida hevdet sin uskyld og mener han kan få saken sin gjenopptatt. Nå har han hyra John Christian Elden til jobben. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Overgrepsdømte Rune Øygard (55) har leid inn Norges mest profilerte forsvarer, advokat John Christian Elden, i et forsøk på å få saken sin vurdert av Gjenopptakelseskommisjonen, melder avisa Norddalen.- Vi hadde et møte i forrige uke og diskuterte saken og de momenter han mente var sentrale. Men arbeidet med gjenopptakelse har vært påbegynt av kollega Mette Yvonne Larsen fra straks etter lagmannsrettens dom falt i fjor, sier advokat John Christian Elden i advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

Tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard startet 11. desember i fjor soningen etter at Høyesterett skjerpet overgrepsdommen mot ham til to år og tre måneders fengsel i september i fjor. Han startet soningen i Ullersmo fengsel på Kløfta utenfor Oslo. I januar ble han overført til fengselets åpne avdeling Kroksrud. Øygard ble dømt for gjentatte overgrep mot ei jente under 16 år. Øygard har hele tida hevdet sin uskyld.

Samumfarer saken Som Dagbladet tidligere har skrevet droppet Øygard i februar i år planene sine om å klage saken til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Advokat Mette Yvonne Larsen opplyste til Dagbladet at Øygard heller ville bruke alle krefter og ressurser for å få saken gjenopptatt i Norge.Eldens oppdrag nå blir å saumfare alle dokumenter i saken med mål om å få gjenopptakelse, men om han finner grunnlag for det er for tidlig å si.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer