Vurderer å dele ut heroin på statens regning

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) med brannfakkel i rusdebatten.

BRANNFAKKEL:  Bjarne Håkon Hanssen mener selv at det er et paradoks å dele ut heroin, men han tror likevel debatten er viktig. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
BRANNFAKKEL: Bjarne Håkon Hanssen mener selv at det er et paradoks å dele ut heroin, men han tror likevel debatten er viktig. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev i går om narkomane Ted Alexander (33) og hans fortvilte mormor (80). Nå varsler helseministeren at han vil ta affære.— Det finnes en del i rusmiljøet som har ruset seg så kraftig over så mange år, at veien fram til å bli helt rusfri kan bli for lang. Da blir spørsmålet hvordan vi kan gi dem menneskeverd. Derfor tror jeg vi må ta en debatt i Norge om det er riktig å bruke utdeling av heroin som virkemiddel for denne gruppa, sier Hanssen til Dagbladet.

Han vet godt at det er svært omstridt brannfakkel han kommer med.

— Det er et himla paradoks om samfunnet skal stille opp med heroin. Kanskje kan det at staten finansierer misbruk, knekke enhver motivasjon for å bli rusfri, men jeg mener vi må ha en debatt om dette. Det går an å hjelpe dem som vil ha hjelp, men hva med alle dem som ikke vil slutte å ruse seg? sier Hanssen.

Avgjørende samtaleHelseministeren understreker at han på ingen måte har konkludert, men han vil nå bruke tid på å vurdere hvordan en slik ordning kan fungere.

— Det jeg foreløpig har lest om erfaringene fra Sveits, hvor de har en slik utdeling, er positive. Jeg vurderer å reise dit for å møte myndighetspersoner og snakke om dette, sier Hanssen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer