- Vurderer å droppe Hardanger-utvalg

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF) i Hordaland føler seg lurt.

FØLER SEG LURT: Olje- og energiminister Terje Riis Johansen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete og karl erik schjøtt pedersen utenfor Hardangerfjorden Hotel. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FØLER SEG LURT: Olje- og energiminister Terje Riis Johansen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete og karl erik schjøtt pedersen utenfor Hardangerfjorden Hotel. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Olje- og energidepartementet ønsker trolig ikke at et eksternt utvalg skal konkludere i Hardanger-saken. I stedet vil departementet bestille fagrapporter som de selv skal gjennomgå.

Ifølge NRK skal en slik løsning også være foretrukket ved Statsministerens kontor.

Dermed kan det bli aktuelt at Olje- og energidepartementet innhenter delrapporter fra ulike forskermiljøer, men at de ikke vil få råd om konklusjon. Regjeringskilder presiserer at de kun har lovet en gjennomgang av eksterne eksperter, melder NRK.

Regjeringen skal være opptatt av at Statnett skal være involvert i arbeidet, og at gjennomgangen forankres hos eksperter på Vestlandet.

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF) i Hordaland føler seg lurt.

- Det er helt annerledes med et utvalg der fagfolk fra ulike miljøer kommer sammen og får drøftet de ulike problemstillingene, sier Nyborg.

Hun mener det var nettopp et uavhengig ekspertutvalg som ble lovet ordførerne under møtet på Statsministerens kontor forrige uke.

- Da vi gikk fra hverandre på det møtet, tror jeg ingen var i tvil om det. Det ble presisert mange ganger av statsministeren, sier fylkesordføreren.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) skal etter planen legge fram en endelig beslutning for den videre prosessen denne uken. (NTB)