Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å droppe Portugal-tur

McCann-paret har mistet lysten på å samarbeide med portugisisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Foreldrene til Madeleine McCann vurderer å droppe turen til Portugal der politiet har ønsket at de skal hjelpe til med å rekonstruere det som skjedde kvelden datteren forsvant fra ferieleiligheten på Algarve-kysten 3. mai i fjor.

Årsaken skal være at de er svært opprørte over lekkasjene om at lille Madeleine klaget til moren sin over at hun ble forlatt alene og gråtende på hotellrommet sitt natten før hun ble borte, skriver Sky News.

Til tross for at det har vært diskusjoner rundt om paret skal returnere til Portugal, virker det nå som om lysten på å samarbeide med portugisisk politi har avtatt.

Krever etterforskning

- Alt dette tullet de siste 24 eller 36 timene fører ikke akkurat til at de har lyst til å reise tilbake, sier McCann-parets talsperson, Clarence Mitchell.

Paret krever full etterforskning fra portugisiske myndigheters side for å finne ut om detaljene ble lekket til den spanske journalisten Nacho Abad med hensikt å sverte deres kampanje for barnevelferd og sikkerhet i EU-parlamentet i Brussel.

Intervjuer vennene
Paulo Rebelo, som leder etterforskningen av Maddie-forsvinningen, har allerede fløyet tilbake til Portugal fra Storbritannia en dag tidligere enn planlagt. Hans team med portugisiske etterforskere har hele uken sittet i intervjuer med de såkalte «Tapas Seven», vennene til McCanns som spiste middag med dem kvelden Madeleine forsvant.

Clarence Mitchell sier han håper Rebelo har dratt tilbake for å «slå inn noen hodeskaller».

OPPRØRTE: Kate og Gerry McCann er sinte etter lekkasjene om at Madeleine spurte moren om hvorfor hun ikke kom da Maddie gråt. foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/SCANPIX
OPPRØRTE: Kate og Gerry McCann er sinte etter lekkasjene om at Madeleine spurte moren om hvorfor hun ikke kom da Maddie gråt. foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/SCANPIX Vis mer

- Rebelo kom inn delvis for å stoppe alle lekkasjene. Nå har vi hatt to lekkasjer bare den uken han har vært i Storbritannia, sier han.

- Angrer

Mitchell sier foreldrene til Maddie angrer på at de lot de barna være alene på soverommene sine mens de selv var ute og spiste.

Men han insisterer også på at Madeleines bemerkning til frokost var enn kommentar heller enn en klage på foreldrene.

- De gjorde en feil. Ingen angrer mer enn dem på hva som skjedde, og de vil kanskje måtte leve med det for resten av livet, sier han.

image: Vurderer å droppe Portugal-tur
FORSVANT: Lille Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet i Portugal for snart ett år siden.
TALSMANN: McCann-parets talsperson Clarence Mitchell sier foreldrene til Madeleine har mistet lysten til å reise tilbake til Portugal for å hjelpe politiet med etterforskningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media