Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å frigi overvåkingsbilder

Fra timene før Sigrid Schjetne (16) forsvant.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 22669600. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Nå vurderer politiet å offentliggjøre overvåkingsbilder av 16-åringen.

I går offentliggjorde politiet bilder av hettegenseren Sigrid hadde på seg da hun forsvant. I tillegg var hun iført dongerishorts og grå singlet. De blå Converse-skoene hennes ble funnet ved Østensjø barnehage sammen med mobilen og en hvit ankelsokk.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til Dagbladet at de nå vurderer å offentliggjøre overvåkingsbilder.

Et overvåkingskamera fanget opp Sigrid på Oslo sentralbanestasjon flere timer før hun forsvant. 16-åringen skal da ha vært på vei, eller kom fra, Norway Cup på Ekebergsletta. Sigrid besøkte Norway Cup for å heie fram kompisene som spilte i B-finalen for Skeid.

DYKKERE: 13 dykkere søkte etter Sigrid i Østmarka i går kveld. - Å ikke finne noe er ikke nødvendigvis noe nederlag, det betyr at vi i det minste kan krysse ut enda et område på kartet, sier Stig Schibbye. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
DYKKERE: 13 dykkere søkte etter Sigrid i Østmarka i går kveld. - Å ikke finne noe er ikke nødvendigvis noe nederlag, det betyr at vi i det minste kan krysse ut enda et område på kartet, sier Stig Schibbye. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer

Deretter dro hun hjem og spiste middag med familien, før hun forlot barndomshjemmet for å besøke ei venninne ut på kvelden.

Det var på vei hjem fra denne venninnen at Sigrid forsvant.

Har det samme på seg På overvåkingsbildene fra Oslo sentralbanestasjon har 16-åringen på seg det samme hun hadde da hun forsvant flere timer seinere.

- For det første vurderer vi dette for at publikum og eventuelle vitner skal få et bilde av hvordan hun var kledd, og dermed gjøre det enklere å huske om man har sett henne. Det andre aspektet er at man da vet hvilke plagg man leter etter, sier politiinspektør Rohde.

Hun opplyser at politiet når som helst vil gjenoppta søk dersom de får tips som tyder på et gjennombrudd i saken.

Dykker I går bestemte politiet seg for å avslutte letingen etter Sigrid i områdene rundt Skullerud i Oslo, men frivillige leter fortsatt etter 16-åringen flere steder i og utenfor Oslo.

Noen leter på øyene i Oslofjorden, andre frivillige dykker etter den forsvunnede jenta i Østmarka.

13 dykkere møtte opp for å lete i Skraperudtjernet og Ulsrudvann. Det var Stig Schibbye som i går fikk ideen om å samle en gruppe dykkere.

- Det har blitt lett så mange steder, og jeg prøvde å tenke på hva som ikke hadde blitt gjort. Etter å ha snakket med de som koordinerer de frivillige og politiet fikk jeg beskjed om at det ikke var søkt i disse vannene, sier han.

Med våtdrakter og snorkler brukte de omtrent en og en halv time på å søke i randsonen på Skraperudtjernet.

- Å ikke finne noe er ikke nødvendigvis noe nederlag, det betyr at vi i det minste kan krysse ut enda et område på kartet, sier Schibbye.

HADDE PÅ SEG DENNE: Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde på seg en hettegenser som denne da hun forsvant natt til søndag. Foto: Politiet
HADDE PÅ SEG DENNE: Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde på seg en hettegenser som denne da hun forsvant natt til søndag. Foto: Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media