Vurderer å gå av

Psykiatridirektøren i Bergen vedgår at altfor mange farlige pasienter rømmer fra Sandviken sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Divisjonsdirektør for psykiatrisk avdeling i Helse Bergen, Hans Olav Instefjord, sier han tar det fulle ansvaret for sikkerhetssvikten ved Sandviken sykehus de siste månedene, melder TV2.

  • Mandag rømte drapsdømte Kjell Rune Rotenes (33) mens han og en pleier var på handletur. Dette til tross for at han er dømt til psykiatrisk helsevern og sitter på sikkerhetsavdelingen ved Sandviken sykehus. Han ble funnet og pågrepet i går.
  • To andre livsfarlige pasienter har rømt fra sykehuset så langt i år; En 18-åring tiltalt for drapsforsøk, og en 34-åring siktet for drapet på Ingvild Myking på Hylkje.

    - Det vil helt sikkert skje igjen at noen vil rømme fra Sandviken. Jeg kan ikke love noe som ikke kan holdes. Det handler heller ikke om penger, men om menneskelig svikt og manglende orden i systemer, sa Instefjord under et møte med pressen i dag.

    - I løpet av helgen vil vi ha gjennomført en intern gjennomgang av problemene i forhold til rømningene. Når den er ferdig, vil vi se om det er nødvendig at jeg vurderer min stilling, sier Instefjord.

    Ifølge TV2 skal Helse Bergen ha et møte med Kriminalomsorgen Vest fredag for å diskutere om Kriminalomsorgen skal overta sikkerheten for psykiatriske fanger. Mandag skal politiet komme med sine innspill.

USIKKERT: Tre farlige pasienter har rømt fra sikkerhetsavdelingen på Sandviken sykehus så langt i år.