- VEISKILLE:  - Vi står ved et veiskille og vet ikke hva vi skal gjøre med den økologiske maten, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i landbrukssamvirkets matgigant Nortura til Nationen. FOTO: JØRN H. MOEN/DAGBLADET.
- VEISKILLE: - Vi står ved et veiskille og vet ikke hva vi skal gjøre med den økologiske maten, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i landbrukssamvirkets matgigant Nortura til Nationen. FOTO: JØRN H. MOEN/DAGBLADET.Vis mer

Vurderer å gi opp økomat

- Men Nortura har ikke gjort mye for å markedsføre den, sier Rema 1000-sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Matgiganten Nortura sliter med å få leverpostei og andre økologiske produkter ut i butikk og opp i handlevognene.

Nå vurderer landbrukssamvirket med merkenavn som Gilde og Prior å gi opp økomaten.

- Men Nortura har ikke gjort så mye for å markedsføre sine økologiske produkter, kommenterer innkjøpsdirektøren i den store butikkjeden Rema 1000.

- Et veiskille Kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura forteller til Nationen at selskapet ikke tjener penger på merkevaren «Økologiske Norgården», som ble lansert i 2008 og i dag består av over 40 økologiske produkter.

- Vi vurderer hva vi skal gjøre med den, og vi holder alle muligheter åpne. Vi står ved et veiskille og vet ikke hva vi skal gjøre, sier Sundqvist.

Nationen skrev mandag at bare et lite mindretall av befolkningen i Norge velger økologiske produkter, mens etterspørselen er vesentlig høyere i land som for eksempel Sverige og Danmark.

Oppstart etter kritikk Da Nortura lanserte Økologiske Norgården i 2008, var det fordi selskapet hadde fått kritikk fra flere hold for å ha satset for lite på å tilby et mangfold av økologiske varer.

Innkjøpsdirektør i Rema 1000, Tor Erik Aag, sier han har forståelse for at Nortura synes det er vanskelig å få økologiske produkter ut til butikker og kunder.

- Pris viktigst - Men Nortura har ikke gjort så mye for å markedsføre sine økologiske produkter, og for oss er det viktig at kundene kjenner til nye produkter før vi tar dem inn. Slik vi opplever det, er heller ikke dårlig eksponering i butikkene en viktig årsak til at økologiske varer selger dårlig. Det er nordmenns prisbevissthet og høye tillit til konvensjonelle produkter som er grunnen til det, sier han.

(NTB).

 IKKE EGGENDE I REGNSKAPET:  Norgården økologiske egg er blant økomaten Nortura ikke tjener penger på. FOTO: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET.
IKKE EGGENDE I REGNSKAPET: Norgården økologiske egg er blant økomaten Nortura ikke tjener penger på. FOTO: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET. Vis mer