Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å gi seg

Kjell Magne Bondevik bruker sommeren til å tenke på om han skal satse mot en ny periode på Stortinget, eller om han skal finne seg noe annet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eks-statsministeren har bedt om forlenget frist til 15. september før han gir sitt svar til nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Kristelig Folkeparti.

Det kan bli ja og det kan bli nei.

- Selvfølgelig er det nødvendig å tenke seg om før hver ny periode. Jeg tenker både på min egen framtid, og på partiets behov. Kanskje er det på tide med litt fornyelse? Jeg er ikke lei av politikk, og jeg har fått mange oppfordringer rom å stille til gjenvalg. Men jeg trenger tid til å sortere argumentene for og imot. Det vil jeg gjøre i en avstresset situasjon i sommer med arbeidet på Stortinget på litt avstand, sier Bondevik.

Men eks-statsministeren står fast ved at han har sagt ja til å være statsministerkandidat for en regjering utgått av de tre partiene som dannet en mindretallsregjering etter forrige stortingsvalg. Han vil overhodet ikke snakke om å gå til valg for en konstellasjon der Høyre er med, i håp om å kunne danne en flertallsregjering.

(NTB)

USIKKER: Kjell Magne Bondevik vet ikke om han vil gå for en ny periode på Stortinget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media