- Vurderer å innføre «krisetilstand» i Sverige

- Noe må gjøres.

- VURDERER KRISETILSTAND:  Stefan Löfven, Sveriges statsminister, og leder av Socialdemokraterna skal ifølge Aftonbladet hatt flere møter denne uka for å vurdere om de bør innføre en form for «krisetilstand» i landet. Foto: NTB Scanpix
- VURDERER KRISETILSTAND: Stefan Löfven, Sveriges statsminister, og leder av Socialdemokraterna skal ifølge Aftonbladet hatt flere møter denne uka for å vurdere om de bør innføre en form for «krisetilstand» i landet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det svenske regjeringspartiet Socialdemokraterna, statsminister Stefan Löfvens parti, vurderer å innføre en form for «krisetilstand» i Sverige.

Det melder den svenske avisa Aftonbladet.

Ifølge avisa skal partiets ledelse gjentatte ganger denne uka ha arrangert møter for å diskutere situasjonen Sverige befinner seg i nå.

• På onsdag ble trusselnivået i landet hevet, til i alt fire av fem på trusselskalaen.

• Den pågående flyktningekrisa som ifølge avisa bringer om lag 10 000 asylsøkere til Sverige i uka.

- Setter borgernes rettigheter til siden Med hele Europa på tå hev etter den brutale terroren som rammet Paris i forrige uke, har Socialdemokraterna derfor undersøkt muligheten for å innføre en form for krisetilstand.

Målet skal ifølge Aftonbladet være å gi myndighetene større handlingsrom.

- I en sånn situasjon settes en del av borgernes rettigheter til siden. Myndighetene får større muligheter til å avlytte og forhøre mennesker, selv om det ikke finnes konkret mistanke, sier en kilde til avisa.

- Man konstaterer at mer må gjøres for å få kontroll på situasjonen, sier en annen kilde til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer