Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vurderer å legge ut madrasser i konferansesalen

Stor rift om ferjeplassene. Sjekk hvor det er ledige billetter igjen.

FULLT: Det er fullt på Kiel-ferja i dag, men både busselskapene og NSB melder om flere ledige plasser. 
Arkivfoto: SCANPIX
FULLT: Det er fullt på Kiel-ferja i dag, men både busselskapene og NSB melder om flere ledige plasser. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Flytrafikken i gang igjen

 (Dagbladet): Full stopp i flytrafikken i helgen har ført til noen svært travle dager for buss-, tog- og ferjeselskapene.

Skal du ut og reise de neste dagene, kan det være lurt i å bestille togbillettene med en gang, ifølge NSBs informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby.

- Det har vært en eksplosiv økning i antall reisende på lange distanser. Foreløpig ser det ut som pågangen hos oss er relativt upåvirket av åpningen av flytrafikken.

Usikkerheten rundt flysituasjonen de neste dagene har ført til rekordmange billettbestillinger i helgen.

- Vi har kjørt alt hva remmer og tøyler kunne tåle fra torsdag morgen. Vi vurderer fortløpende om de trenger å utvide kapasiteten.

FullbooketFerjeselskapet Stena Line, med ruter både i Skandinavia og i England, har opplevd en stor økning i trafikken ettersom flyene står på bakken.

- Det har vært veldig pågang de siste dagene, men vi har stor kapasitet og det er fremdeles mulig å komme seg med våre båter, sier linjedirektør Stein Wettergreen i Stena Line.

Utsiktene er derimot ikke så bra for folk som har tenkt seg med Kiel-ferja.

- Oslo-Kiel er fullbooket begge veier i dag, opplyser Jan Kverneland, konserndirektør i Color Line, til Dagbladet.

Det blir ikke bedre av at den ene av de to ferjene på strekningen, «Color Fantasy», går i dokk i ei ukes tid fra og med i dag.

- Men folk bør uansett ringe oss og høre; det hender at cruisegrupper som flyr inn, avbestiller tett opptil avgangen, forteller Kverneland.

Legger ut madrasserKlarer folk å ta seg til Danmark, ser det imidlertid langt lysere ut.

- Ferjene både til og fra Larvik og Kristiansand (fra Hirtshals, red.anm.) har ledige plasser både i dag og utover i uka, opplyser konserndirektøren.

Også København-båten er fullbooket i dag, opplyser Vivan Sivertsen, daglig leder i DFDS, til Dagbladet.

- Men vi vurderer å legge madrasser i konferansesalen for å få flere plasser. Så folk bør ringe oss, sier hun.

Sivertsen forteller at det utover i uka er 70-80 ledige lugarer.

Ta bussen NOR-WAY Bussekspress har satt inn 40-50 ekstra busser om dagen for å få unna all trafikken.

- Torsdagen var helt galskap, men utrolig nok fikk vi med alle da også. Nå har det stabilisert seg på halvparten av den trafikken vi hadde den dagen, så det burde gå helt fint, sier daglig leder i selskapet, Bjørn Østbye, til Dagbladet.

Før helgen opplevde selskapet at det var vanskelig å skaffe både busser og sjåfører.

- Helt siden vi startet for tjue år siden, har vi hatt en plassgaranti og den har vi nærmest et religiøst forhold til. Men på torsdag kveld begynte det å bli vanskelig å skaffe sjåfører, da de fleste hadde kjørt det de kunne i forhold til kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Heldigvis hadde vi ekstra beredskap, da det ikke var mye bruk for våre flybussekspresser.

Busseselskapet Nettbuss melder om god kapasitet denne mandagen.

- Det skjedde veldig mye på torsdag og fredag, men det har begynt å roe seg ned nå, sier markedsdirektør Ståle Nistov i Nettbuss og utdyper:

- Vi har ingen problemer med å skaffe flere kjøretøy, så bussen kan man helt klart stole på nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!