Vurderer å pågripe Krekar

- Det er noe vi tenker på, sier statsadvokaten.

ANKET: Mulla Krekar ble beskyttet av politivakter da han i dag forlot Oslo tingrett etter domsavsigelsen, men var i ettermiddag ikke pågrepet. Foto: BJØRN LANGSEM
ANKET: Mulla Krekar ble beskyttet av politivakter da han i dag forlot Oslo tingrett etter domsavsigelsen, men var i ettermiddag ikke pågrepet. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet og påtalemyndigheten vurderer nå om mulla Krekar skal pågripes  i kjølvannet av dommen på fem års fengsel som ble forkynt i Oslo tingrett i ettermiddag.

Krekar ble dømt for en rekke trusler om drap og terror - blant annet mot Erna Solberg, den sittende norske regjeringen og tre islamkritiske norskkurdere.

- En pågripelse er noe vi tenker på og må vurdere, sier statsadvokat Marit Bakkevig.

Trolig ser nå myndighetene blant annet på om det «er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet» at Krekar er på frifot etter dommen. Ett av tiltalepunktene har en strafferamme på 15 år, noe som kan oppfylle det formelle kravet til å be om  varetektsfengsling på et slikt grunnlag.

Å bli dømt til fem års fengsel fører ikke i seg selv til en fengsling før dommen er rettskraftig, og Krekar var i ettermiddag på frifot på hemmelig sted i Oslo.

- Vil komme med nye trusler I dagens dom skriver retten om de stadig gjentagende truslene fra Krekar, og mer enn antyder at han kommer til å bruke nettopp selve domfellelsen til nye framstøt overfor tilhengerne sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer