Vurderer å reise tilbake til Irak

Mulla Krekar vurderer å reise tilbake til sin gruppe i Nord-Irak. Men først må han samle tankene, og finne ut hva Norge vil gjøre med ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har vært fjernt ifra, og ikke hørt noe fra min gruppe i Kurdistan på åtte måneder. Jeg må samle tankene mine, og finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg vet ikke om jeg reiser dit, eller blir en stund i Norge. Først må jeg vente og se hva Norge gjør, og hvordan de behandler saken, sier mulla Krekar til Dagbladet.

I går fortsatte sirkuset rundt mullaen og hans norske advokat Brynjar Meling.

Rykter og kaos

Først meldte NRK at USA ville kreve Krekar utlevert, og at de ville protestere på at myndighetene ikke arresterte ham da han ankom Norge mandag. Siden har Utenriksdepartementet fått klare meldinger fra USA om at de verken vil ha Krekar utlevert, eller protestere på noe som helst.

Også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) måtte ut og avvise rykter om at de ønsket å arrestere Krekar, men ble stoppet av førstestatsadvokat Lasse Qvigstad.

«PST vil presisere at det ikke var aktuelt å foreta pågripelse. Det er ikke riktig at det har foreligget noen uenighet mellom PST og Oslo statsadvokatembeter om dette spørsmålet,» heter det i en felles pressemelding fra PST og Oslo statsadvokatembeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer