VÆPNET AKSJON: Politiet arresterte i går tre personer i en væpnet aksjon i Avaldsnes. Foto: LEIF EIDE
VÆPNET AKSJON: Politiet arresterte i går tre personer i en væpnet aksjon i Avaldsnes. Foto: LEIF EIDEVis mer

Vurderer å saksøke Facebook-bruker for ærekrenkelser

- Min klient hadde problemer. Nå er Amalie-saken helt ute av proporsjoner, sier advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Advokaten til mannen som har en Facebook-gruppe mot seg med over 2000 medlemmer, kommer i morgen til å vurdere rettslige skritt mot det hun oppfatter som hets mot sin klient.

- Jeg vil vurdere å saksøke administratoren av denne Facebook-gruppa for ærekrenkelser, sier advokat Ingrid Lauvås i advokatfirmaet Eurojuris Haugesund DA til Dagbladet.

Hun har bare vært i telefonkontakt med mannen i 30-årene etter at han ble oppsøkt hjemme i går av flere personer som han oppfattet som truende.

- Kan ikke fortsetteLauvås har ikke selv sjekket Støttegruppa for Amalie, men hun har fått referert flere utsagn om at hennes klient plager nabojenta Amalie (15).

- Det kan ikke fortsette. Denne saken har nå kommet helt ut av proporsjoner. Ja, det går over alle støvleskafter, sier Lauvås.

Hun kjenner godt forhistorien, der mannen har vært underlagt rettslig besøksforbud mot jenta.

- Hadde problemer- Min klient har erkjent at han hadde problemer for to år siden, som gjorde at han ikke alltid oppførte seg rasjonelt. Det hører til historien nå, min klient er frisk og har ikke gjort noe lovstridig i denne sammenhengen på lenge. Derfor er det helt utidig at hetsen mot han fortsetter, sier advokat Ingrid Lauvås.

Perioden som Haugaland tingrett påla besøksforbud, utløp 19. desember i fjor. Anmodninger fra familien til nabojenta om at forbudet blir forlenget, er ikke tatt til følge.

- Etter den tid har det ikke vært ulovlige episoder, sier advokaten.

- Men familien til jenta har flere ganger rapportert episoder om krenkende adferd fra din klient også etter 19. desember?

- Jeg er kjent med at familien har meldt inn episoder som de oppdfatter som plagsomme. Men politiet har ikke gått videre med dette, og vi stoler på at de har gjort riktige vurderinger.

- Hva er egentlig sant om denne konflikten som har vart i flere år?

- Det er vanskelig å nøste opp. Så godt som alle episoder gjennom årene har to helt ulike forklaringer fra partene. Nå må min klient få ro, sier advokat Ingrid Lauvås.

REAGERER: Advokat Ingrid Lauvås reagerer på påstandene. Foto: EUROJRUIS HAUGESUND
REAGERER: Advokat Ingrid Lauvås reagerer på påstandene. Foto: EUROJRUIS HAUGESUND Vis mer