Krisetiltak

Vurderer å sette Sivilforsvaret inn i Oslo

Uniformerte menn og kvinner kan innta Oslos gater i påska for å passe på at du holder avstand til resten av hovedstaden. - Vi har en anmodning inne og kontakt med Sivilforsvaret om å hjelpe til

SIVILFORSVARET: Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo har spurt Sivilforsvaret om hjelp for å overholde corona-bestemmelsene. Selv anbefaler han å ta et glass vin med venner på web. Reporter: Steinar Solås Suvatne / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byrådet i Oslo vurderer å sette Sivilforsvaret inn for å håndtere Oslo-påska.

Saken ble diskutert i et møte mellom byrådstoppene i ettermiddag, etter hva Dagbladet kjenner til.

Ettersom hele Oslo ta bypåske i år, er byrådsleder Raymond Johansen bekymret for smittespredning og yrende folkeliv i gate og i marka.

- Har anmodning

Utfallet kan bli at Sivilforsvaret passer på at hovedstadens innbyggere holder behørig avstand og ikke går i store grupper. Det bekrefter Raymond Johansen, som sier byrådet er i dialog med Sivilforsvaret.

- Vi har en anmodning inne og kontakt med Sivilforsvaret om å hjelpe til, rettlede, fortelle folk at de må være nøye med avstandskravene. Bare fem personer skal være sammen ute i forsamlinger, så det å gå rundt og påpeke det, kan være et alternativ, sier Johansen til Dagbladet.

- Kompisgjenger på Grünerløkka kan risikere å bli delt opp av Sivilforsvaret?

- Ja, det kan de risikere, men vi håper å greie det selv. Dette handler om å ha folk ute som kan hjelpe alle ta de grepene som begrenser spredning av smitte, sier byrådslederen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer