Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisetiltak

Vurderer å sette Sivilforsvaret inn i Oslo

Uniformerte menn og kvinner kan innta Oslos gater i påska for å passe på at du holder avstand til resten av hovedstaden. - Vi har en anmodning inne og kontakt med Sivilforsvaret om å hjelpe til

SIVILFORSVARET: Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo har spurt Sivilforsvaret om hjelp for å overholde corona-bestemmelsene. Selv anbefaler han å ta et glass vin med venner på web. Reporter: Steinar Solås Suvatne / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Byrådet i Oslo vurderer å sette Sivilforsvaret inn for å håndtere Oslo-påska.

Saken ble diskutert i et møte mellom byrådstoppene i ettermiddag, etter hva Dagbladet kjenner til.

Ettersom hele Oslo ta bypåske i år, er byrådsleder Raymond Johansen bekymret for smittespredning og yrende folkeliv i gate og i marka.

- Har anmodning

AVSTAND: Raymond Johansen ber folk holde avstand til hverandre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVSTAND: Raymond Johansen ber folk holde avstand til hverandre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Utfallet kan bli at Sivilforsvaret passer på at hovedstadens innbyggere holder behørig avstand og ikke går i store grupper. Det bekrefter Raymond Johansen, som sier byrådet er i dialog med Sivilforsvaret.

- Vi har en anmodning inne og kontakt med Sivilforsvaret om å hjelpe til, rettlede, fortelle folk at de må være nøye med avstandskravene. Bare fem personer skal være sammen ute i forsamlinger, så det å gå rundt og påpeke det, kan være et alternativ, sier Johansen til Dagbladet.

- Kompisgjenger på Grünerløkka kan risikere å bli delt opp av Sivilforsvaret?

- Ja, det kan de risikere, men vi håper å greie det selv. Dette handler om å ha folk ute som kan hjelpe alle ta de grepene som begrenser spredning av smitte, sier byrådslederen videre.

Byrådet i Oslo har vært tydelige i grepene mot coronaviruset fra begynnelsen av, og stengte skolene før Erna Solberg og regjeringen gjorde det samme.

Byvettregler

I byvettreglene, som Dagbladet omtalte i går, oppfordrer Oslo kommune også innbyggerne blant annet til å være mest mulig hjemme, vaske hendene ofte, gå tur i nærområdet og å legge turen til andre tider enn midt på dagen.

Innbyggerne blir bedt om å unngå kollektivtransport og gjerne oppsøke mindre brukte turstier.

Oslo er nå særlig utsatt for coronasmitte.

Somaliere ligger klart øverst på oversikten over koronasmittede som er født i utlandet. Nå setter FHI inn tiltak for å nå flere i denne gruppen med informasjon.

- Oslo kan måtte bruke lang tid for å komme seg på beina igjen. Det uroer meg. Vi har en voldsom økning av ledighet, og vi må bruke tida riktig nå for å at de permitterte ikke ender utenfor arbeidslivet. Mange i lavtlønnsyrker er mest utsatt, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!