Krisetiltak

Vurderer å sette Sivilforsvaret inn i Oslo

Uniformerte menn og kvinner kan innta Oslos gater i påska for å passe på at du holder avstand til resten av hovedstaden. - Vi har en anmodning inne og kontakt med Sivilforsvaret om å hjelpe til

SIVILFORSVARET: Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo har spurt Sivilforsvaret om hjelp for å overholde corona-bestemmelsene. Selv anbefaler han å ta et glass vin med venner på web. Reporter: Steinar Solås Suvatne / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byrådet i Oslo vurderer å sette Sivilforsvaret inn for å håndtere Oslo-påska.

Saken ble diskutert i et møte mellom byrådstoppene i ettermiddag, etter hva Dagbladet kjenner til.

Ettersom hele Oslo ta bypåske i år, er byrådsleder Raymond Johansen bekymret for smittespredning og yrende folkeliv i gate og i marka.

- Har anmodning

AVSTAND: Raymond Johansen ber folk holde avstand til hverandre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVSTAND: Raymond Johansen ber folk holde avstand til hverandre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Utfallet kan bli at Sivilforsvaret passer på at hovedstadens innbyggere holder behørig avstand og ikke går i store grupper. Det bekrefter Raymond Johansen, som sier byrådet er i dialog med Sivilforsvaret.

- Vi har en anmodning inne og kontakt med Sivilforsvaret om å hjelpe til, rettlede, fortelle folk at de må være nøye med avstandskravene. Bare fem personer skal være sammen ute i forsamlinger, så det å gå rundt og påpeke det, kan være et alternativ, sier Johansen til Dagbladet.

- Kompisgjenger på Grünerløkka kan risikere å bli delt opp av Sivilforsvaret?

- Ja, det kan de risikere, men vi håper å greie det selv. Dette handler om å ha folk ute som kan hjelpe alle ta de grepene som begrenser spredning av smitte, sier byrådslederen videre.

Byrådet i Oslo har vært tydelige i grepene mot coronaviruset fra begynnelsen av, og stengte skolene før Erna Solberg og regjeringen gjorde det samme.

Byvettregler

I byvettreglene, som Dagbladet omtalte i går, oppfordrer Oslo kommune også innbyggerne blant annet til å være mest mulig hjemme, vaske hendene ofte, gå tur i nærområdet og å legge turen til andre tider enn midt på dagen.

Innbyggerne blir bedt om å unngå kollektivtransport og gjerne oppsøke mindre brukte turstier.

Oslo er nå særlig utsatt for coronasmitte.

Somaliere ligger klart øverst på oversikten over koronasmittede som er født i utlandet. Nå setter FHI inn tiltak for å nå flere i denne gruppen med informasjon.

- Oslo kan måtte bruke lang tid for å komme seg på beina igjen. Det uroer meg. Vi har en voldsom økning av ledighet, og vi må bruke tida riktig nå for å at de permitterte ikke ender utenfor arbeidslivet. Mange i lavtlønnsyrker er mest utsatt, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer