Trine Frantzen:

Vurderer å skanne kirkegård på jakt etter Trine Frantzen

Helt nye vitner er avhørt i den nesten 15 år gamle saken. Nå vurderer politiet en rekke etterforskningsskritt for å oppklare hva som skjedde med Trine Frantzen.

BORTE: Trine Frantzen forsvant da hun var 32 år gammel. Hun har aldri blitt funnet. Foto: Privat
BORTE: Trine Frantzen forsvant da hun var 32 år gammel. Hun har aldri blitt funnet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nesten 15 år etter at Trine Frantzen forsvant, har politiet fremdeles ingen svar på hva som skjedde med henne. 32-åringens forsvinning er en av Norges største krimgåter.

Kvinnen fra Os forsvant natt til 7. mai, etter å ha vært på fest sammen med flere venner i en leilighet i Bergen. Seks dager seinere ble hun meldt savnet. Tre måneder etter konkluderte politiet med at de kunne stå overfor et drap.

Noen gjerningsperson er likevel ikke sporet opp. Men i forbindelse med innspillingen av dokumentarserien «Insider» i 2018 kom det inn flere nye tips. Ett av dem gikk på at Frantzen skal ha blitt drept med en såkalt judasdose - en overdose narkotika satt av andre - for så å bli dumpet i en annen persons grav.

Tipset har vært en katalysator og har satt ny fart i politiets arbeid.

Ser på kirkegård

- Vi har hatt saken til etterforskning siden mai, i forbindelse med nye tips og informasjon som kom inn i forbindelse med dokumentarserien. I løpet av det siste halvåret har vi gjennomført nye vitneavhør som har resultert i noen opplysninger vi jobber med. Avhørene har vært både av helt nye vitner og nye avhør av gamle vitner, forteller Tore Salvesen, politiinspektør ved seksjon for etterforskning av drap, grov vold og seksuallovbrudd i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer