Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å slutte med skattefradrag for Israel-gaver

For kristne organisasjoner som gir penger til jødiske bosetninger.

VIL VURDERE SKATTEREGLER: Det kan bli slutt på skattefradrag for gaver til organisasjoner som gir millioner til bosettere i områdene Israel har okkupert på Vestbredden, med begrunnelse i at bosetningene kan være i strid med folkeretten. Bildet viser den jødiske bosetningen Maaleh Adumim på Vestbredden.
VIL VURDERE SKATTEREGLER: Det kan bli slutt på skattefradrag for gaver til organisasjoner som gir millioner til bosettere i områdene Israel har okkupert på Vestbredden, med begrunnelse i at bosetningene kan være i strid med folkeretten. Bildet viser den jødiske bosetningen Maaleh Adumim på Vestbredden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli slutt på skattefradrag for gaver til organisasjoner som gir millioner til bosettere i områdene Israel har okkupert på Vestbredden.

Finansdepartementet vurderer i samråd med Utenriksdepartementet å stramme inn reglene for fradrag for pengegaver til frivillige organisasjoner. Organisasjoner «som aktivt støtter eller medvirker til visse handlinger som er eller kan være i strid med folkeretten, eventuelt i strid med lignende etiske normer», kan bli strøket av listen for skattefradrag, skriver Dagens Næringsliv.

Flere kristne organisasjoner i Norge gir pengestøtte til de omstridte bosetningene på Vestbredden, som Israel har okkupert siden 1967. De som gir til disse organisasjonene, kan få skattefradrag. Gir man 12.000 kroner får man tilbake 3.360 kroner av staten.

Israel-organisasjonene er ikke spesielt nevnt i mandatet for utredningen, som ble vedtatt like før Stortinget tok sommerferie i juni, men SVs finanspolitiske talsmann Heikki Holmås etterlater ingen tvil om hvem som står i faresonen.

- Vi har etiske retningslinjer for pensjonsfondet. Vi har også satt i gang en særlig gjennomgang av selskapene som er aktivt inne i Israel, da kan vi ikke drive statsstøtte til organisasjoner som aktivt støtter den folkerettsstridige okkupasjonen av Vestbredden, sier Holmås. (NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling