Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å sperre av Trondheim sentrum

Ekstremværet Hilde skaper farlige situasjoner i Sør-Trøndelag. Politiet i Trondheim frykter at folk kan treffes av flyvende gjenstander.

 REGN OG VIND:  Flere steder i Trondheim vil det komme store mengder nedbør og mye vind. Foto: Martin Hågensen.
REGN OG VIND: Flere steder i Trondheim vil det komme store mengder nedbør og mye vind. Foto: Martin Hågensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEND DINE UVÆRSBILDER FRA TRONDHEIM TIL 2400@dagbladet.no.

Politiet opplyser at det kan bli aktuelt å sperre av deler av Trondheim sentrum for feststemte nattegjengere.

- Det er noe som er aktuelt og noe vi vil vurdere fortløpende, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Gjenstander flyver De sterke vindkastene skaper problemer rundt om i fylket. Gjenstander rives løs fra hus og kommer flygende gjennom lufta til fare for folk og fe.

- I Trondheim sentrum er det noen bygg som er i ferd med å bli rehabilitert hvor det kan bli farlige situasjoner. Det er en utfordring at det er feststemte mennesker på byen og værprognoser som tilsier at det kan bli verre utover natta, sier Berglund.

Frykten er at løse gjenstander skal komme flygende gjennom lufta og ramme mennesker.

Så langt har ikke ekstremværet ført til alvorlige personskader i Sør-Trøndelag.

 NEDBLÅSTE TRÆR:  I Namsos sentrum. Foto: Martin Hågensen.
NEDBLÅSTE TRÆR: I Namsos sentrum. Foto: Martin Hågensen. Vis mer

Berglund opplyser at et godt samarbeid med brannvesenet bidrar til å sikre bygg, men at man løpende vurderer å sperre av områder i Trondheim og Ranheim.

Farlig å sikre Politiet er også skeptiske til å oppfordre folk til å gå ut og sikre bygg når det blåser så kraftig som det gjør nå.

- Vi må hele tida vurdere hva som er fornuftig å gjøre i en hver situasjon. Vi vil ikke presse folk inn i en vanskelig situasjon. Det kan være farlig å gå på tak og slikt, sier Berglund.

Han sier at politiet helst ser at folk holder seg innendørs fram til uværet er over. Mange er ute for å se på ekstremværet, noe som kan være farlig.

(NTB)

 EKSTREMVÆR:  Sjøen slo lørdag kveld inn over havna i Stjørdal, politiet og brannvesen stengte etter hvert av hele havneområdet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
EKSTREMVÆR: Sjøen slo lørdag kveld inn over havna i Stjørdal, politiet og brannvesen stengte etter hvert av hele havneområdet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer