Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer å sperre spillsider

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) vurderer å stenge norske internettbruker ute fra utenlandske spillsider.

UTE MED PEKEFINGEREN: Kulturminister Anniken Huitfeldt liker dårlig at norske gamblere legger igjen penger hos utenlandske spillselskaper. Foto: Lars Eivind Bones

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
UTE MED PEKEFINGEREN: Kulturminister Anniken Huitfeldt liker dårlig at norske gamblere legger igjen penger hos utenlandske spillselskaper. Foto: Lars Eivind Bones Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere nordmenn legger igjen penger på utenlandske spillsider til tross for at det fra i sommer ble forbudt for bankene å overføre penger til spillselskaper. Andelen er nå like stor som før forbudet trådte i kraft 1. juli i fjor.

Vel 4 prosent av nordmenn over 18 år spiller på utenlandske nettsteder. Det er hovedkonklusjonen i en undersøkelse Lotteritilsynet denne uken sendte til kulturminister Anniken Huitfeldt, skriver Dagens Næringsliv.

Huitfeldt vil ikke gi opp kampen mot de kommersielle spillgigantene.

- Vi vil vurdere å bruke filtrering av IP-adresser mot spillselskaper som er uønsket i Norge. Slike tiltak er gjort blant annet i Italia, Estland og Frankrike. Et enstemmig Folketing i Danmark har også vedtatt IP-filtrering av pengespillnettsteder, sier kulturministeren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!