Vurderer å sprenge ut snøskred

For å sikre viktig inngangsvei opp til Kebnekaise-fjellet.

NOE BEDRE VÆR:  Letemannskapene vurderer nå å klagjøre en viktig vei inn i området ved å sprenge ut snøskred. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
NOE BEDRE VÆR: Letemannskapene vurderer nå å klagjøre en viktig vei inn i området ved å sprenge ut snøskred. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To norske helikoptre og 120 menn på bakken arbeider seg innover Kebnekaise-fjellet. Redningsmannskapene i området sier til Dagbladet at det har gått flere skred i en dalside som de betegner som «viktig inngagnsvei» for å komme seg inn i området.

Det er nå skredfare nivå fem av fem, altså ekstrem skredfare, i området.

Dagbladet får opplyst at det nå blir vurdert å sprenge ut snø fra fjellsidene slik at personer og eventuelle vrakrester kan bli fraktet opp og ned fjellet. 

Nedtrykt stemning Presseoffiser Geir Bakke ved øvelsen «Cold Response 2012», som de fem savnede deltok i, forteller at de i øyeblikket venter på funn.

- Vi forholder oss til informasjon fra redningssentralene, og venter på å få bekreften på om de har funnet det savnede flyet.

Bakke forteller at stemningen blant deltagerne i øvelsen er spent.

- Det er en litt trykka og avventa stemning. Det er åpenbart en vanskelig situasjon.

Fortsetter øvelsen «Cold Response 2012» er den største vinterøvelsen i NATO på ti år. 16 000 deltagere fra 15 nasjoner deltar. Bakke opplyser at alle unntatt de som er direkte berørt, 75-skvadronen, vil fortsette som planlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer