Vurderer å sprenge ut snøskred

For å sikre viktig inngangsvei opp til Kebnekaise-fjellet.

NOE BEDRE VÆR:  Letemannskapene vurderer nå å klagjøre en viktig vei inn i området ved å sprenge ut snøskred. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
NOE BEDRE VÆR: Letemannskapene vurderer nå å klagjøre en viktig vei inn i området ved å sprenge ut snøskred. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To norske helikoptre og 120 menn på bakken arbeider seg innover Kebnekaise-fjellet. Redningsmannskapene i området sier til Dagbladet at det har gått flere skred i en dalside som de betegner som «viktig inngagnsvei» for å komme seg inn i området.

Det er nå skredfare nivå fem av fem, altså ekstrem skredfare, i området.

Dagbladet får opplyst at det nå blir vurdert å sprenge ut snø fra fjellsidene slik at personer og eventuelle vrakrester kan bli fraktet opp og ned fjellet. 

Nedtrykt stemning Presseoffiser Geir Bakke ved øvelsen «Cold Response 2012», som de fem savnede deltok i, forteller at de i øyeblikket venter på funn.

- Vi forholder oss til informasjon fra redningssentralene, og venter på å få bekreften på om de har funnet det savnede flyet.

Bakke forteller at stemningen blant deltagerne i øvelsen er spent.

- Det er en litt trykka og avventa stemning. Det er åpenbart en vanskelig situasjon.

Fortsetter øvelsen «Cold Response 2012» er den største vinterøvelsen i NATO på ti år. 16 000 deltagere fra 15 nasjoner deltar. Bakke opplyser at alle unntatt de som er direkte berørt, 75-skvadronen, vil fortsette som planlagt.

- Vi kommer ikke til å ha øvelser i nærheten av området. Det var heller ikke planlagt, det meste av øvelsene foregår i søndre og midtre deler av Troms.