Vurderer å stanse saken

Uten noen form for kontroll, hadde mulla Krekar onsdag et timelangt møte med sin familie i fengselet. Økokrim vurderer å stanse hele saken hvis Krekar får anledning til å påvirke vitnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I påvente av Borgarting lagmannsretts behandling av Økokrims begjæring om fengsling av Krekar sitter han arrestert med brev- og besøkskontroll. Førstestatsadvokat Erling Grimstad begrunnet dette med frykt for at Krekar kan påvirke vitnene i saken mot ham, dersom han ikke sitter innesperret med brev- og besøkskontroll.

Hemmelige dokumenter

Til tross for dette fikk mulla Krekars kone Rokosh onsdag besøke sin mann i fengselet. I en time snakket de to sammen på kurdisk uten noen form for kontroll. Krekar fikk også anledning til å ringe sin familie.

Besøket skjedde på et tidspunkt da Krekar var fullt ut informert om de nye vitnene i drapssaken mot han. Hans advokat Brynjar Meling fikk de nye til da hemmelige dokumentene, onsdag morgen.

- Dette slår beina under Økokrims begjæring om å varetektsfengsle min klient ut fra faren for bevisforspillelse, sier Meling.

Saken rakner

Førstestatsadvokat Erling Grimstad var i går kveld ikke kjent med besøket.

- Jeg har ikke hørt om dette konkret. Når vi har bedt om brev- og besøkskontroll, skyldes det behovet for å hindre mulla Krekar i å påvirke vitnene i saken. Brev- og besøkskontroll er etter vårt syn avgjørende for den videre etterforskningen, sier Grimstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer