Vurderer å stenge universitetsdørene

UiB-ansatte trues av økt trafikk av rusmisbrukere i Nygårsparken.

TRUER Ansatte ved Universitetet i Bergen følger seg truet av sine nærmeste naboer i Nygårdsparken. Nå vurderer universitetet og stenge dørene for uønsket trafikkk. Foto: Espen Røst / Dagbladet
TRUER Ansatte ved Universitetet i Bergen følger seg truet av sine nærmeste naboer i Nygårdsparken. Nå vurderer universitetet og stenge dørene for uønsket trafikkk. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prorektor Berit Rokne holdt i går innlegg for politikere, ansatte i hjelpeapparatet og andre interesserte på et seminar om rusomsorgen i Bergen, og kunne fortelle at ansatte sykemelder seg på grunn av truende atferd fra rusmisbrukere.

Fire naboer til Nygårdsparken, blant dem Universitetet i Bergen, var invitert for å fortelle om sin opplevelse av å ha et åpent narkotikamarked vegg i vegg, skriver bt.no.

- Området har kontinuerlig gjennomgangstrafikk av rusede personer, toaletter brukes som sprøyterom, det omsettes sex i Muséhagen, ansatte og studenter opplever truende atferd.

Da jeg ba våre ansatte om eksempler på konsekvenser, var en av tilbakemeldingene at ansatte er blitt sykmeldte fordi de er redde og synes situasjonen er utrivelig, sa Rokne i sitt innlegg.

Frem til oktober i fjor hadde UiB anmeldt 32 innbrudd i sine bygninger, ifølge Bergens Tidende.

- Vi spør oss om grensen er nådd for hva vi kan kompensere for med vakthold. Arbeidsgruppen skal vurdere i hvilken grad UiB kan fortsette å være et åpent universitet, slik vi helst vil. Vi har gamle bygninger, med mange kroker og trappeganger hvor det er lett å gjemme seg unna. Huset der jeg har mitt kontor, har for eksempel åpne dører i arbeidstiden.

Nå må vi vurdere om vi skal kreve nøkkelkort ved absolutt alle inngangsdører, sier Rokne.

Hun mener situasjonen i parken rammer både universitetets og byens omdømme.