Vurderer å straffe piggfrie bilister

Dersom du kjører piggfritt om vinteren og bulker, kan du bli straffet av forsikringsselskapet, enten ved avkorting i erstatningen eller ved økt premie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsikringsselskapene skal vurdere første sesong med piggfri-kjøring i stort omfang, før de bestemmer hvem som skal betale for det økte skadeomfanget.

Helgas glatte føre i Oslo-området førte til at forsikringsselskapene fikk melding om mange hundre flere bulkeskader enn normalt. Men foreløpig risikerer bilførere ingen avkorting i erstatningen fordi de kjører på såpeglatt føre med piggfrie dekk.

- Vi reagerer nok ikke så raskt som vi ellers ville gjort, fordi erfaringene med storstilt kjøring med piggfrie dekk er så ferske, sier informasjonssjef Stein Håkonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

- Vi håper at bilistene etter hvert skal lære å kjøre mer defensivt enn med nye piggdekk, og at skadefrekvensen skal gå ned. Men dersom bulkefrekevensen øker betydelig mer enn de tre prosentene man regnet med på forhånd, må selskapene vurdere enten premiedifferensiering eller avkorting i erstatningen, mener Håkonsen.

- Men det er lite sannsynlig at det skjer noe med forsikringsvilkårene de første årene, understreker Håkonsen.

I forsikringsselskapet if... (tidligere Storebrand Skadeforsikring) som er størst på bilforsikring, er det foreløpig ikke aktuelt verken å øke forsikringspremiene i Oslo-området eller å straffe de som kjører piggfritt på annen måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer