Vurderer å tømme brennende togvogn

Politi og brannvesen har fått assistanse fra svenske spesialister for å redusere tiden med brann og eksplosjonsfare på Lillestrøm stasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge politiet kan det fortsette å brenne i godstog-vognen i fire-fem dager dersom tiltak ikke iverksettes. Så lenge det brenner i propangassen, er eksplosjonsfaren meget stor.

Derfor vil politiet og brannvesenet i samarbeid med de svenske spesialistene fra Stenungsund Raffineri i kveld avgjøre hva som eventuelt skal gjøres for å redusere avbrenningstiden.

- Vi har fått rekvirert utstyr fra Sverige som kan lede gass fra togvognene slik at disse tømmes raskere og avbrenningstiden reduseres, sier politimester Jørgen L. Høidahl til Dagbladet.

Først i kveld vil det bli tatt en avgjørelse om operasjonen skal iverksettes i morgen tidlig. Politiet karakteriserer operasjonen som risikofylt, men sier samtidig at eksplosjonsfaren fortsatt vil være meget stor hvis man ikke gjør noe.

- Men vi vil aldri sende folk inn til det brennende toget hvis det er fare for liv, sier brannsjef Arne Wold til Dagbladet.

Politiet slår allerede i kveld fast at ingen av de som er evakuert vil få flytte hjem i morgen. Tidligste hjemflytting vil skje lørdag, men det kan bli snakk om enda flere dager med evakuering.

TØMMES: Politiet og brannvesenet vurderer nå om man skal forsøke å lede gass ut av den brennende vognen.