Vurderer å utvide siktelsen mot politimannen

Har innrømmet at han løy om 33-årig kvinnes dødsfall.

- TOK LIVET AV SEG: Den siktede politimannen har forklart at han ble vitne til den 33-årige kvinnen ta livet av seg på Breviksbrua natt til 3. august. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
- TOK LIVET AV SEG: Den siktede politimannen har forklart at han ble vitne til den 33-årige kvinnen ta livet av seg på Breviksbrua natt til 3. august. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Politiet vurderer å utvide siktelsen mot politimannen i 40-åra som er siktet for å ha gitt falsk forklaring etter at en 33-årig kvinne døde i Telemark natt til 3. august, opplyser Vestfold politidistrikt på en pressekonferanse.

- Vi sammenholder bevisene, med tanke på en utvidet siktelse, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug på pressekonferansen.

Gikk sammen Mannen har sittet i avhør i dag. Dalhaug opplyser at en del andre vitner også har avgitt forklaring.

- Før vi har sammenholdt disse forklaringene med siktedes forklaring, kan vi ikke si noe mer om hvorvidt siktelsen utvides eller ei, sier politiadvokaten.

Mannen i 40-årsalderen forklarte først at han gikk sammen den avdøde kvinnen etter en fest de begge var på natt til 3. august - men at han forlot henne før hun nådde Breviksbrua. I dagens avhør innrømmet politimannen at han løy, og at han var til stede da 33-åringen døde.

I mellomtida er det kommet fram at overvåkingskameraer fanget opp siktede og avdøde gående sammen mot Breviksbrua på et tidspunkt da politimannen hevdet han hadde forlatt kvinnen. Hun ble seinere funnet i vannet nær brua.

- Han prøvde å forhindre henne i å ta livet sitt, sier mannens advokat Arne Lie til Dagbladet.

- Kan ha vært i live Den avdøde kvinnens familie er kritiske til politimannens forklaring, og stiller spørsmål ved hvorfor tjenestemannen ikke tilkalte hjelp da han visste at 33-åringen lå i vannet.

INFORMERTE: Politiadvokat Lise Dalhaug orienterte pressen om framgangen i etterforskningen på Tønsberg politistasjon klokka 17. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
INFORMERTE: Politiadvokat Lise Dalhaug orienterte pressen om framgangen i etterforskningen på Tønsberg politistasjon klokka 17. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer

- Hun kan ha vært i live da han forlot stedet, sier avdødes mor til Dagbladet.

Politimannen sier nå at han fikk sjokk etter å ha blitt vitne til dødsfallet, og at han gikk hjem, der han ble sittende og forvrenge historien han skulle legge fram om hendelsen.

- En liten løgn vokste og ble til en stor en. Til slutt ble det vanskelig for ham å snu, sier hans forsvarer Lie.

Saken etterforskes at Vestfold politidistrikt. Politiadvokat Dalhaug opplyser at de i morgen vil ta stilling til hvorvidt siktelsen blir utvidet, eller om telemarkingen skal løslates.

FALSK FORKLARING: Politimannen løy om når han og den avdøde kvinnen skilte lag natt til 3. august. Faksimile: TELEMARK ARBEIDERBLAD (GJENGITT MED TILLATELSE)
FALSK FORKLARING: Politimannen løy om når han og den avdøde kvinnen skilte lag natt til 3. august. Faksimile: TELEMARK ARBEIDERBLAD (GJENGITT MED TILLATELSE) Vis mer