Vurderer andre alternativer

Fare for Prøve-VM i Holmenkollen.

KAN BLI FLYTTET: Byrådsleder Erling Lae sier at de vurderer å flytte Prøve-VM fra Holmenkollen (oppe til venstre) til Midtstubakken (til høyre på bildet). Foto: Terje Løchen
KAN BLI FLYTTET: Byrådsleder Erling Lae sier at de vurderer å flytte Prøve-VM fra Holmenkollen (oppe til venstre) til Midtstubakken (til høyre på bildet). Foto: Terje LøchenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag gikk idrettsbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) av etter nok en budsjettoverskridelse på 600 millioner kroner for det nye Holmenkollenanlegget. Mesteparten av anlegget skal etter planen stå ferdig til Prøve-VM kommende vinter, men nå må Oslo kommune vurdere andre alternativer.

- Prøve-VM er ikke i fare på grunn av overskridelsene, men vi ser nå på alternativer til Holmenkollbakken, blant annet Midtstubakken, sier byrådsleder Erling Lae (H) til Dagbladet.no.

Kan ikke garantere

Jøran Kallmyr (Frp) er konstituert som idrettsbyråd til etter valget. Han er heller ikke sikker på at det blir Prøve-VM i Holmenkollen.

- Jeg kan ikke garantere at det blir Prøve-VM i Holmenkollen, men jeg skal jobbe knallhardt for å få det til, sier Kallmyr til Dagbladet.no.

I 2005 bevilget bystyret 52,8 millioner kroner til en opprusting av anlegget til ski-VM i 2011. Allerede i desember samme år var prislappen økt dramatisk til 581 millioner kroner. I november 2007 måtte byrådet be om 400 millioner kroner ekstra, og i 2008 var prislappen økt til 1,2 milliarder kroner. I dag ble det kjent at en rapport fra konsulentselskapet Metier at kostnadsrammene trolig blir 600 millioner høyere, og Wiig Bryn gikk av. Opposisjonen kaller dette norgesrekord i budsjettsprekk.

- Dette er en ryddig måte å gjøre dette på. Hun har ikke personlig skyld i dette, men det ligger under hennes parlamentariske ansvar, sier Lae.

Han mener likevel at det skal være mulig å få 600 millioner kroner ekstra til prestisjeprosjektet uten at det går ut over andre kommunale tjenester.

- Veldig lite glad

- Oslo kommune har et totalt budsjett på 37 milliarder kroner. Vi ser nå på hvordan vi skal unngå kutt på andre områder. Det vil vi legge fram en plan om allerede denne uka, sier Lae.

Han mener det er mulig å få tak i disse pengene ved å ta opp nye lån.

- Tror du denne saken skader Høyre i valgkampen?

- Nei, den bør ikke skade Høyre, og jeg har ikke forsøkt på noe vis å skyve på denne saken. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg er veldig lite glad for dette. Det positive er likevel at vi nå tar solid tak i dette, sier Lae.

 

ØKONOMISK UNNARENN: Regningen er ventet å ende på 1,8 milliarder kroner. Foto: Terje Løchen
ØKONOMISK UNNARENN: Regningen er ventet å ende på 1,8 milliarder kroner. Foto: Terje Løchen Vis mer