BETENKT: Representanter fra Oslo tingrett møtte redaktør Amund Djuve (på bildet) fra Dagens Næringsliv og advokatfirmaet Bull & Co i et oppvaskmøte mandag ettermiddag. Etterspillet er ikke avklart etter at en journalist fra finansavisen forrige mandag ble sittende igjen i en lukket rettssal i over to timer og smuglese dokumenter som lå over til neste rettsdag. Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
BETENKT: Representanter fra Oslo tingrett møtte redaktør Amund Djuve (på bildet) fra Dagens Næringsliv og advokatfirmaet Bull & Co i et oppvaskmøte mandag ettermiddag. Etterspillet er ikke avklart etter at en journalist fra finansavisen forrige mandag ble sittende igjen i en lukket rettssal i over to timer og smuglese dokumenter som lå over til neste rettsdag. Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpixVis mer

Vurderer anmeldelse av DN-journalist

Smugleste dokumenter i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et oppvaskmøte i Oslo tingrett sier advokat Thomas Talén at det fremdeles er aktuelt å anmelde journalisten som smugleste dokumenter i retten.

Representanter fra Oslo tingrett møtte redaktør Amund Djuve fra Dagens Næringsliv og advokatfirmaet Bull & Co i et oppvaskmøte mandag ettermiddag. Etterspillet er ikke avklart etter at en journalist fra finansavisen forrige mandag ble sittende igjen i en lukket rettssal i over to timer og smuglese dokumenter som lå over til neste rettsdag. Etter møtet mandag konkluderte Oslo tingrett med at den ikke ville gå noe videre med saken, men for advokatfirmaet som eier dokumentene som ble lest er det fremdeles vurderinger som skal gjøres.

- Når Oslo tingrett er fornøyd har de en annen rolle enn hva vi har. De er ikke den fornærmede part, det er det vi som er. Vi vil ikke utelukke at saken kan bli anmeldt til politiet, sier advokat Thomas Talén til NTB etter møtet.

Inngikk forlik - Tillitsforholdet mellom klient og advokat er brutt når noen tilsniker seg opplysninger på den måten. Rettssalen er for oss advokater vår arbeidsplass. Det som er skjedd er som om noen sniker seg inn på kontoret og leser dokumenter, sier Talén videre.

Den sivile rettstvisten mellom Norse Forvaltning og tidligere direktør Martin Stadheim og som ble gjenstand for den nysgjerrige journalisten fra Dagens Næringsliv, ble avgjort ved forlik i forrige uke. Talén sier saken har en strafferettslig og en etisk side sett fra advokatfirmaet sin side.

Dagens Næringsliv har lagt seg helt flate etter avsløringen av journalistens sniklesning av advokatdokumentene. Handlingen har fra tingrettens side vært problematisk å håndtere ettersom journalister tradisjonelt nyter stor frihet i Oslo tinghus i en slags forståelse for hvordan man opptrer.

- Spesiell sak - Vi er tilfreds med måten DN har valgt å møte denne saken på, og hvordan de har behandlet saken i ettertid, uttalte sorenskriver Geir Engebretsen til VG etter møtet.

- Vi velger å se på dette som en spesiell sak som ikke er representativ for vanlig samhandlingsmåte mellom domstol og journalister, sier sorenskriveren videre.

Redaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv har omtalt hendelsen som en «alvorlig sak» og sier til avisen at han ikke kan kommentere detaljer i saker knyttet til medarbeidere i avisen.

(NTB)

SORENSKRIVER: Geir Engebretsen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SORENSKRIVER: Geir Engebretsen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer