Corona-sertifikatet:

Vurderer bruk i butikker

Statsminister Erna Solberg opplyser at regjeringen har ambisjoner om å bruke coronasertifikatet til mer enn bare større arrangementer, cruisereiser og pakkereiser.

CORONAPASS: Erna Solberg og helsemyndighetene presenterte onsdag 5. mai planene for det nye coronapasset. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag opplyste statsminister Erna Solberg at regjeringen mener at et coronasertifikat kan brukes til større arrangementer, cruisereiser og pakkereiser. Samtidig opplyste Solberg at regjeringen har bedt helsemyndighetene om å vurdere utvidet bruk.

For eksempel vil regjeringen vurdere om sertifikatet kan brukes lokalt der reglene er strengere enn de nasjonale.

Helse- og omsorgsdepartementet har sendt et lovforslag om bruk av coronasertifikat på høring. Av høringsnotatet går det fram at helsemyndighetene skal vurdere om man også kan bruke sertifikatet på spisesteder, butikker og kjøpesentre.

«I Norge har Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet vurdert bruk av koronasertifikatet som mest aktuelt på nivå 3 og 4 i gjenåpningsplanen. Ved trinn 3 og 4 i gjenåpningsplanen vil det være åpne butikker og spisesteder og lav smitterisiko. For spisesteder, butikker og kjøpesentre vurderes de generelle smitteverntiltakene med krav om avstand mellom personer og reduksjon i antall kunder som effektive», skriver departementet og fortsetter:

«Det kan tenkes at coronasertifikatet kan benyttes for denne type virksomheter i kommuner med lokale strengere tiltak. Dette vurderes nå av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer