Kjerkol til Dagbladet:

Vurderer corona­pass i Norge

Helseminister Ingvild Kjerkol forteller til Dagbladet at helsemyndighetene nå vurderer tiltak som bruk av corona-pass innenlands, økt testing og tiltak i innreisekjeden.

TILTAK: Helseminister Ingvild Kjerkol forteller om hvilke tiltak som helsemyndighetene nå vurderer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TILTAK: Helseminister Ingvild Kjerkol forteller om hvilke tiltak som helsemyndighetene nå vurderer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble det registrert et rekordhøyt antall nye smittetilfeller i Norge. Nå forteller regjeringen til Dagbladet at helsemyndighetene vurderer flere tiltak, deriblant innenlandsbruk av coronapass, økt testaktivitet og tiltak i innreisekjeden.

- Smitten øker i Norge nå. Vi følger situasjonen nøye sammen med Helsedirektoratet og FHI, og vurderer flere tiltak fortløpende. Vi vurderer også bruken av coronasertifikat, uttaler helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol til Dagbladet og fortsetter:

- Det er gitt oppdrag til etatene våre om løpende vurdering av behov for regionale og nasjonale tiltak, hvor dette med bruk av coronasertifikat inngår sammen med økt testaktivitet. Dette kommer i tillegg til oppdrag om tiltak i innreisekjeden.

Skeptisk til coronapass

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier derimot til Dagbladet at han ikke tror at det vil bli aktuelt med innenlands coronapass i Norge, slik som det brukes i Danmark.

- Jeg tror ikke det egentlig, ettersom vi ikke har brukt det så mye i Norge. Coronasertifikatet har hovedsakelig blitt brukt ved utenlandsreiser. Nå som 90 prosent av den voksne befolkningen er beskyttet gjennom vaksine eller er immune av andre årsaker, er effekten av bruk av coronasertifikat begrenset, sier Nakstad og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer