Vurderer dykkere i Mjøsa-leting

Båten funnet, men ikke spor etter savnet 35-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Leteaksjonen etter en savnet mann i småbåt på Mjøsa, er gjenopptatt etter at båten ble funnet i dag. I morgen tidlig avgjør ledelsen for Hedmark-politiet hva som skal skje videre.

- Ved 22-tiden var det fortsatt ikke funnet spor etter mannen, og leteaksjonen er innstilt for kvelden. Først må det vurderes å sette inn dykkere, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

En observasjon i morgentimene onsdag gjorde at leteaksjonen ble satt i gang igjen.

Et titalls frivillige fra Røde Kors og fem hunder fra organisasjonen Norske Redningshunder lette i ettermiddag og kveld på land på begge sider av båthavna på Helgøya.

- En observatør på Helgøya meldte fra til oss ved 09-tiden i morges om at båten lå ved gjestehavna på Helgøya.  Den var sett der allerede ved 09-tiden mandag morgen, men det var først i dag at tipseren skjønte det var den etterlyste båten etter beskrivelsen i media, sier operasjonslederen.

Den 35 år gamle mannen fra Solør parkerte bil og båthenger ved småbåthavna i Brumunddal og dro på vannet ved 19-tiden. Han ble først meldt savnet av samboeren ett døgn seinere.

Fortøyd og låst

Tross leting med helikopter, redningsskøyte og flere andre fartøyer mandag kveld og tirsdag, ble båten ikke funnet.

 TIL LANDS OG VANNS:  Fem spesialtrente hunder fra Norske Redningshunder er med i leteaksjonen på Helgøya i Mjøsa i kveld etter den 35 år gamle mannen som har vært savnet siden søndag kveld. Letingen skjer hovedsaklig på land, men hundene er også opplært til søk fra båt. Foto: Arve Holm, Norske Redningshunder.
TIL LANDS OG VANNS: Fem spesialtrente hunder fra Norske Redningshunder er med i leteaksjonen på Helgøya i Mjøsa i kveld etter den 35 år gamle mannen som har vært savnet siden søndag kveld. Letingen skjer hovedsaklig på land, men hundene er også opplært til søk fra båt. Foto: Arve Holm, Norske Redningshunder. Vis mer

- Mannens båt lå fortøyd og låst ved havna på Helgøya, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Avstanden mellom båthavnene i Brumunddal og på Helgøya er om lag 12 kilometer.