Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer ekstra flompenger til Troms

Olje- og energidepartementet: - Mye avklart i løpet av uka.

 STORE SKADER:  Kirkesdalen i Målselv er et av de hardest rammede flomområdene. Vannet steg en meter på mindre enn en time.  Foto: Heidi Bjerknes.
STORE SKADER: Kirkesdalen i Målselv er et av de hardest rammede flomområdene. Vannet steg en meter på mindre enn en time. Foto: Heidi Bjerknes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil vurdere å gå inn  med økonomisk støtte etter storflommen i Troms, opplyser Olje- og energidepartementet.

Regjeringen har ulike ordninger i flomsituasjoner, skriver Nordlys.

- Blant annet har vi et naturskadefond. Vi må se hvordan vi skal fordele kostnadene, sier statssekretær Eli Blakstad (Sp) i Olje- og energidepartementet (OED).

Hun lover ingen penger umiddelbart, og sier regjeringen nå avventer situasjonen rundt flommen i indre Troms.

Landbruk og veier - Det vi gjør nå er å skaffe oss oversikt over situasjonen. Da tenker vi i første rekke på veier, bruer, annen infrastruktur, samt skader på landbruksareal, sier Blakstad.

Hun antar at mye vil være avklart i løpet av uka.

OED har en koordinerende rolle ettersom Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er underlagt departementet. Men Landbruksdepartementet og Samferdselsdepartementet er også involvert. I tillegg bidrar Justisdepartementet når det gjelder beredskap.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media