Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer etterforskning av politiet etter Skreia-drapet

Spesialenheten for politisaker vil vurdere om politiet kunne gjort mer for å unngå familiedrapet på Skreia i Østre Toten natt til i går.

DRAP: En mann i 40-åra er siktet for drapet på sin kone på Skreia i Østre Toten kommune i Oppland natt til torsdag. Mannen ble pågrepet på stedet og er foreløpig siktet for forsettlig drap. 
SPERRET FOR OPPLAND ARBEIDERBLAD
Foto: Jon Olav Andersen / Scanpix
DRAP: En mann i 40-åra er siktet for drapet på sin kone på Skreia i Østre Toten kommune i Oppland natt til torsdag. Mannen ble pågrepet på stedet og er foreløpig siktet for forsettlig drap. SPERRET FOR OPPLAND ARBEIDERBLAD Foto: Jon Olav Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Spesialenheten for politisaker vil vurdere om Vestoppland politidistrikt kunne gjort mer for å unngå familiedrapet på Skreia i Østre Toten natt til onsdag.

Den drapssiktede mannen i 40-årene søkte sammen med familien onsdag hjelp på Reinsvoll psykiatriske sykehus, men ble sendt hjem. Samme natt ringte han politiet med beskjed om at han hadde drept kona. Selv om både politiet og helsevesenet fikk bekymringsmeldinger om familiefarens psykiske helse, reagerte ingen av etatene selv om mannens pårørende og andre mente han måtte være syk.

Vestoppland politidistrikt er blitt kritisert for at de ikke grep inn da de fikk bekymringsmeldinger om mannen. Torsdag ettermiddag satte Spesialenheten for politisaker seg inn i saken.

- Det er foreløpig ikke tatt noen vurdering av saken, men vi vil se på den og se om det er grunnlag for å se nærmere på dette, sier Liv Øyen, leder av etterforskningsavdelingen i Spesialenheten til NTB

Åpenbart syk

Klokken 4.01 natt til torsdag ringte mannen i 40-årene politiet og fortalte at han hadde tatt livet av kona mens to av de tre mindreårige barna deres lå og sov i huset på Skreia.

Tidligere politioverbetjent i Oslo, Finn Abrahamsen, gikk torsdag ut med krass kritikk av politiet i regionen. Den drapssiktede mannen tok for en tid siden selv kontakt med Abrahamsen som i dag driver med etterforskning og sikkerhetsoppdrag.

Ifølge den erfarne politimannen var det åpenbart at familiefaren led av vrangforestillinger og at han burde få behandling.

Advokat forsvarer

- Jeg har lang erfaring i å se an mennesker med psykiske problemer, og for meg var det tydelig at han ble sykere og sykere, sier Abrahamsen til TV 2.

Abrahamsen forteller at siktede hadde ammunisjon liggende i bilen og at mannen hadde med seg sin tre år gamle sønn. Dette fikk den tidligere politioverbetjenten til å ringe siktedes advokat og forsikre seg om at det ble sendt bekymringsmelding til både lensmannen og kommunelegen.

Advokat Harald Gjølme er oppnevnt som forsvarer for familiefaren. Etter et møte med klienten torsdag ettermiddag vil han ikke uten videre stille seg bak den kritikken som er rettet mot politi og helsevesen.

- Jeg er ikke med på denne kritikken. Jeg vil ikke delta i noen korsfestelse av noen, sier Gjølme til NTB.

Den siktede var ikke avhørt av drapsetterforskerne torsdag kveld.

Ikke skutt

Mannen skal ikke være tidligere straffet for forhold som har med vold eller trusler å gjøre. Han skal hatt våpentillatelse.

Politiet avkrefter at det ble brukt skytevåpen under drapet, men har tatt beslag i en gjenstand som de mener kan være drapsvåpenet. Den avdøde kvinnen vil bli obdusert fredag. Hun ble funnet på en veranda i familiens hjem.

Vestoppland politidistrikt fikk torsdag bistand fra Kripos til tekniske undersøkelser på åstedet.

Den siktede familiefaren satt torsdag kveld i en celle på politistasjonen i Gjøvik. Han skal framstilles for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett fredag ettermiddag.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media