Tønsberg-drapet:

Vurderer fengsling av eier til påtent bil

Politiadvokat: - Drapsoffer og tre pågrepne etter bilbrann er kjenninger av politiet.

I BRANN TO TIMER ETTER DRAPET: Kriminalteknikere sikrer spor fra den utbrente bilen på brannstedet i Sem i Tønsberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
I BRANN TO TIMER ETTER DRAPET: Kriminalteknikere sikrer spor fra den utbrente bilen på brannstedet i Sem i Tønsberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Publisert

Politiet varsler at de tre som er pågrepet etter bilbrannen i Sem i Tønsberg natt til onsdag, enten blir løslatt i løpet av dagen eller framstilt for varetektsfengsling.

Politistasjonssjef Øystein Holt i Tønsberg bekrefter overfor Dagbladet at eieren av den utbrente bilen, en Volkswagen Touran, er en av de pågrepne.

Han ble pågrepet samme natt for mistanke om å ha satt fyr på egen bil.

Politiet sier fortsatt at drapet på 33 år gamle Bård Lanes tirsdag kveld og bilbrannen blir etterforsket som to separate saker.

Fellesnevner

Bilbrannen ble meldt om lag to timer etter at drapsofferet Bård Lanes ble funnet kritisk skadd av flere skudd ved 22.15-tiden på fortauet nær Rema 1000-butikken i Kilen i Tønsberg.

- Den eneste fellesnevneren er at de tre pågrepne og han som er skutt er kjenninger av politiet, sier påtaleansvarlig for etterforskningen, politiadvokat Fredrik B. Johannessen, til Tønsbergs Blad.

- Antar løslatelse

Advokat Simen Tveten er forsvarer for bileieren, en mann fra Tønsberg.

- Jeg vil anta at han blir løslatt. Han nekter for brannstiftelse og skadeverk på egen bil. Uansett vil en slik siktelse ikke gi grunnlag for varetektsfengsling, sier Tveten til Dagbladet.

- Blir han etterforsket for å ha en tilknytning til drapet også?

- Det vil jeg anta, uten at jeg har fått vite noe av politiet om det, sier advokaten, som ikke vil gå inn på hva slags oppdrag han har hatt for mannen tidligere.

NYE DETALJER: Vitner med nye detaljer om drapssaken i Tønsberg. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Lofstad. Vis mer

Advokat Jon Anders Hasle representerer en av de to andre pågrepne etter bilbrannen, en mann fra Tønsberg.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen om ildspåsettelse, er alt forsvareren vil si så tidlig i saken.

Advokat Ole Petter Breistøl representerer den tredje pågrepne.

- Han ble etterforsaket for brannstiftelse eller medvirkning. Han nekter enhver kjennskap til saken, sier Breistøl til Dagbladet.

Klienten er en 21 år gammel mann, som ikke kommer fra Tønsberg, men et annet sted på Østlandet, ifølge forsvareren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer