Tønsberg-drapet:

Vurderer fengsling av eier til påtent bil

Politiadvokat: - Drapsoffer og tre pågrepne etter bilbrann er kjenninger av politiet.

I BRANN TO TIMER ETTER DRAPET: Kriminalteknikere sikrer spor fra den utbrente bilen på brannstedet i Sem i Tønsberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
I BRANN TO TIMER ETTER DRAPET: Kriminalteknikere sikrer spor fra den utbrente bilen på brannstedet i Sem i Tønsberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet varsler at de tre som er pågrepet etter bilbrannen i Sem i Tønsberg natt til onsdag, enten blir løslatt i løpet av dagen eller framstilt for varetektsfengsling.

Politistasjonssjef Øystein Holt i Tønsberg bekrefter overfor Dagbladet at eieren av den utbrente bilen, en Volkswagen Touran, er en av de pågrepne.

Han ble pågrepet samme natt for mistanke om å ha satt fyr på egen bil.

Politiet sier fortsatt at drapet på 33 år gamle Bård Lanes tirsdag kveld og bilbrannen blir etterforsket som to separate saker.

Fellesnevner

Bilbrannen ble meldt om lag to timer etter at drapsofferet Bård Lanes ble funnet kritisk skadd av flere skudd ved 22.15-tiden på fortauet nær Rema 1000-butikken i Kilen i Tønsberg.

- Den eneste fellesnevneren er at de tre pågrepne og han som er skutt er kjenninger av politiet, sier påtaleansvarlig for etterforskningen, politiadvokat Fredrik B. Johannessen, til Tønsbergs Blad.

- Antar løslatelse

Advokat Simen Tveten er forsvarer for bileieren, en mann fra Tønsberg.

- Jeg vil anta at han blir løslatt. Han nekter for brannstiftelse og skadeverk på egen bil. Uansett vil en slik siktelse ikke gi grunnlag for varetektsfengsling, sier Tveten til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer