Vurderer halv kollektivpris for studenter

Regjeringen vurderer om studenter allerede neste år kan få halv pris på alle kollektivreiser. Studentorganisasjonene jubler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen utreder en ordning etter mønster av honnørrabatten for eldre, skriver Dagsavisen.

Det er Stortinget som påla regjeringen å legge fram et forslag om landsomfattende rabatt for ungdom. I starten av arbeidet vurderte man å pålegge alle fylker å innføre et rabattert månedskort. Den ordningen Samferdselsdepartementet nå vurderer, er enda mer omfattende: Rabatt på alle kollektivreiser for ungdom, også dersom man kjøper enkeltbillett.

- Student- og elevmiljøene er veldig opptatt av å få til en slik generell rabatt framfor en ordning med ungdomskort, sier statssekretær Eirin K. Sund i Samferdselsdepartementet.

Uansett hvilken av de to modellene man til slutt faller ned på, sier Sund at det vil komme bevilgninger til en rabattordning allerede på statsbudsjettet for 2002.

- Det er kjempebra hvis dette blir vedtatt, og vi tar i så fall på oss mye av æren. Dette er en sak vi har jobbet med i årevis, sier Maja Cimmerbeck, organisasjonssekretær i Natur og Ungdom.

Kollektivaksjonen, som foruten Natur og Ungdom består av Studentenes Landsforbund, Elevorganisasjonen og Norsk Studentunion, krever halv pris på alle reiser for ungdom under 25 år og for studenter uansett alder. Samferdselsdepartementet vil ifølge Dagsavisen ikke svare på hvor omfattende de ser for seg at ordningen skal være.

NTB