Oslos nabokommuner:

Vurderer inngripende tiltak: - Svært bekymret

Oslo kommune har strammet kraftig inn. Nå vurderer flere av hovedstadens nabokommuner å følge etter.

CORONAVIRUSET: Flere av Oslos nabokommuner vurderer strengere coronatiltak. Her Sandvika i Bærum kommune. Foto: Tore Meek / NTB.
CORONAVIRUSET: Flere av Oslos nabokommuner vurderer strengere coronatiltak. Her Sandvika i Bærum kommune. Foto: Tore Meek / NTB. Vis mer
Publisert

Søndag kveld la byrådsleder Raymond Johansen og helsebyråd Robert Steen fram nye tiltak som vil gjelde i hovedstaden de to neste ukene.

Nå må butikker, serveringssteder og treningssentre stenge fram til 15. mars. Unntaket er dagligvarebutikker, apotek, vinmonopol og takeaway. Organisert fritidsaktiviteter utendørs for voksne frarådes, det er rødt tiltaksnivå på videregående skole og folk anbefales å unngå besøk i private hjem.

Men det er ikke bare Oslo som registrerer høye smittetall - flere av Oslos nabokommuner rapporterer også om økende smittetrend. Disse kommunene vurderer å innføre Oslo-tiltak:

Bærum

Smittetallene i Bærum har økt betydelig den siste uka.

- Vi er svært bekymret over smittetallene i Bærum som den siste uka har vært urovekkende høye, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog i en pressemelding.

Prøvesvarene viser at det er den britiske mutanten som dominerer i kommunen, noe ordføreren anser som «alvorlig».

SMITTEØKNING: Espen Rostrup Nakstad opplever at coronasituasjonen nå blir vanskeligere enn tidligere, og legger til at han tror tiltakene vi har hatt til nå ikke ser ut til å være tilstrekkelige. Video: Dagbladet TV. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kommunedirektør Geir Aga legger derfor tirsdag fram et forslag om ytterligere forsterkning av coronatiltakene i kommunen.

- Oslos nye tiltak vil kunne øke mobiliteten i kommunene rundt, det må vi ta hensyn til i våre vurderinger. Nasjonale helsemyndigheter er svært opptatt at kommunene nær Oslo koordinerer sine tiltak, sier ordføreren.

Lillestrøm

Kommunedirektør i Lillestrøm, Trine Myrvold Wikstrøm, foreslår å innføre tilsvarende tiltak som i Oslo. Formannskapet skal stemme over forslaget onsdag klokka 8.30. Dersom tiltakene blir vedtatt av formannskapet, vil de tre i kraft klokka 12 samme dag.

Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik sier til Dagbladet at de har hatt 30 prosent smitteøkning fra uke 7 til uke 8.

- Over 50 prosent er den britiske varianten. Smittesituasjonen i Lillestrøm er preget av to ting. Det ene er at vi foreløpig har fått veldig få vaksiner, og det andre er at vi ikke har noe som tilsier at folk blir sykere, men viruset smitter mye mer, sier Vik til Dagbladet.

Lørenskog

Onsdag klokka 09 møtes formannskapet i Lørenskog for å avgjøre om kommunen vil følge tiltakene som er innført i hovedstaden.

STRAMMER INN: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) presenterte nye, strenge corona-tiltak i Oslo på pressekonferansen 28. februar. Foto: NTB Vis mer

- Vi i Lørenskog må koordinere oss med omliggende kommuner. Det er unaturlig å bli liggende som egen kommune som en øy mellom Oslo og Lillestrøm, sier Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim til NTB.

Tiltakene som vil legges fram for formannskapet, vil derfor være i tråd med tiltakene i Oslo, skriver kommunen på sine nettsider.

Moss

Den siste helga har vært preget av høye smittetall i Moss kommune - siden fredag er det registrert 68 nye smittetilfeller, ifølge Moss Avis.

Det vil avholdes et ekstraordinært møte i formannskapet mandag klokka 16, som vil ta stilling til hvilke lokale coronaregler som vil gjelde for kommunen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer