Oslos nabokommuner:

Vurderer inngripende tiltak: - Svært bekymret

Oslo kommune har strammet kraftig inn. Nå vurderer flere av hovedstadens nabokommuner å følge etter.

CORONAVIRUSET: Flere av Oslos nabokommuner vurderer strengere coronatiltak. Her Sandvika i Bærum kommune. Foto: Tore Meek / NTB.
CORONAVIRUSET: Flere av Oslos nabokommuner vurderer strengere coronatiltak. Her Sandvika i Bærum kommune. Foto: Tore Meek / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag kveld la byrådsleder Raymond Johansen og helsebyråd Robert Steen fram nye tiltak som vil gjelde i hovedstaden de to neste ukene.

Nå må butikker, serveringssteder og treningssentre stenge fram til 15. mars. Unntaket er dagligvarebutikker, apotek, vinmonopol og takeaway. Organisert fritidsaktiviteter utendørs for voksne frarådes, det er rødt tiltaksnivå på videregående skole og folk anbefales å unngå besøk i private hjem.

Men det er ikke bare Oslo som registrerer høye smittetall - flere av Oslos nabokommuner rapporterer også om økende smittetrend. Disse kommunene vurderer å innføre Oslo-tiltak:

Bærum

Smittetallene i Bærum har økt betydelig den siste uka.

- Vi er svært bekymret over smittetallene i Bærum som den siste uka har vært urovekkende høye, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog i en pressemelding.

Prøvesvarene viser at det er den britiske mutanten som dominerer i kommunen, noe ordføreren anser som «alvorlig».

Kommunedirektør Geir Aga legger derfor tirsdag fram et forslag om ytterligere forsterkning av coronatiltakene i kommunen.

- Oslos nye tiltak vil kunne øke mobiliteten i kommunene rundt, det må vi ta hensyn til i våre vurderinger. Nasjonale helsemyndigheter er svært opptatt at kommunene nær Oslo koordinerer sine tiltak, sier ordføreren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer