VIL GRANSKE ISRAELSKE SELSKAPER: - Situasjonen på Gaza har gjort at jeg har bedt etikkrådet om å vurdere om noen av disse selskapene medvirker til brudd på menneskerettighetene, sa SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen til NTB mandag.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VIL GRANSKE ISRAELSKE SELSKAPER: - Situasjonen på Gaza har gjort at jeg har bedt etikkrådet om å vurdere om noen av disse selskapene medvirker til brudd på menneskerettighetene, sa SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen til NTB mandag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Vurderer investeringer i Israel

Kristin Halvorsen (SV) vil granske norske investeringer i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) har bedt etikkrådet for oljefondet om å granske norske investeringer i Israel.

Statens pensjonsfond utland - eller oljefondet - investerer i cirka 7.000 selskaper over hele verden.

Flere av selskapene Norge har plassert penger i, befinner seg i Israel.

- Situasjonen på Gaza har gjort at jeg har bedt etikkrådet om å vurdere om noen av disse selskapene medvirker til brudd på menneskerettighetene, sa SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen til NTB mandag.

Halvorsen opplyser at etikkrådet også tidligere har vurdert om det har forekommet brudd på oljefondets etiske retningslinjer i Israel uten å ha avdekket dette. Hun presiserer at selskapene som nå skal granskes, ikke bare er israelske, men har virksomhet i Israel eller de palestinske områdene. (©NTB)