Vurderer kaprerens psykiske tilstand

Den tyrkiske kurderen som forsøkte å kapre et fly igår, ble torsdag overført til et psykiatrisk sykehus i Istanbul.

TIL PSYKIATRISK SYKEHUS:I et forsøk på å unngå innleggelse, forklarte 39-åringen for en tyrkisk domstol torsdag at han ikke hadde tatt medisinene han har fått foreskrevet. Foto: Reuters/Scanpix
TIL PSYKIATRISK SYKEHUS:I et forsøk på å unngå innleggelse, forklarte 39-åringen for en tyrkisk domstol torsdag at han ikke hadde tatt medisinene han har fått foreskrevet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dersom det viser seg at han er tilregnelig, er det sannsynlig at han vil bli tiltalt og kan risikere en straff på ti års fengsel.

I et forsøk på å unngå innleggelse, forklarte 39-åringen for en tyrkisk domstol torsdag at han ikke hadde tatt medisinene han har fått foreskrevet.

- Jeg nådde flyet i siste liten. Derfor fikk jeg ikke tatt medisinene mine. Jeg husker ikke hva som skjedde på flyet. Jeg mistet bevisstheten. Da jeg kom til meg selv, var jeg på politistasjonen, sa kapreren ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia som AFP siterer.

Fikk avslag 39-åringen var frivillig på vei hjem etter å ha fått endelig avslag på asylsøknaden sin sist høst.

I fjor sommer skal han ha sultestreiket i 43 dager i håp om å få opphold i Norge, forteller en kamerat av mannen til Avisa Hordaland. Den kurdiske mannen har bodd i flere år på Voss i Hordaland.

- Jeg er ikke overrasket. Da jeg snakket med ham tirsdag, fortalte han at han skulle til Oslo og at han hadde noe å ordne der. Han sa også at det ikke var sikkert at han ville komme tilbake til Voss på en stund, sier kameraten, som ikke ønsker å stå fram med navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer