Vurderer kjøreforbud for Toyota-modeller

Vegdirektoratets kriseplan etter villkjøringen på Sørlandet.

TØFFE TIDER FOR TOYOTA:  Nye Toyota Prius hybrid-modeller på rekke og rad hos en bilforhandler i Hollywood, California. Bilkjøperne er avventende. FOTO: AFP/SCANPIX.
TØFFE TIDER FOR TOYOTA: Nye Toyota Prius hybrid-modeller på rekke og rad hos en bilforhandler i Hollywood, California. Bilkjøperne er avventende. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Dersom ekspertene som fredag startet undersøkelsene av Toyota Prius-bilen ute av fartskontroll på Sørlandet ikke kommer med en rask og betryggende konklusjon, kan myndighetene komme til å nedlegge kjøreforbud på norske veier mot modeller med pedalproblemer.

- Et kjøreforbud kan bli aktuelt. Vi kan komme til å legge ned påbud om at de tilbakekalte modellene skal stå i ro til kontrollen er foretatt, sier seksjonssjef Erik Aaling i Seksjon for kjøretøyteknikk ved Vegdirektoratet til VG.  Det var torsdag ettermiddag at en skrekkslagen bilfører ringte politiet om at hans Toyota Prius 2009-modell var ute av kontroll på E18 ved Lillesand.Mannen sa at farten var over 100 kilometer da han ringte, men at den hadde vært oppe i 176 km/timen på det verste.

Stoppet i autovernetHan fikk tilsutt stoppet bilen uten å komme fysisk til skade ved å kjøre inn i autovernet.  Det er første gang en slik hendelse er registrert i Norge

Sist mandag ringte en fortvilet Prius-sjåfør nødnummeret til politiet i San Diego om at hans 2008-modell var helt ute av kontroll på motorveien med en fart på over 140 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer