Vurderer lønnstilbud

NRK-journalistene vurderer nå meklingsmann Geir Engebretsens forslag til løsning på lønnsoppgjøret. Ett døgn på overtid er det nå håp om å unngå tause EM-sendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innen klokka 17.30 må partene i oppgjøret mellom NRKs journalister og arbeidsgiverne komme med sin endelige tilbakemelding til meklingsmann Geir Engebretsen. Meklingsmannen leverte sin skisse til løsning litt over klokka 15 i ettermiddag. Forhandlingsutvalget til NRK-journalistene og NJ sitt landsstyre vurderer lønnstilbudet, og mye kan tyde på at tilbudet er til å leve med for journalistene. Blant annet ser det ut som om partene har nærmet seg i pengespørsmålet, som har vært den største bøygen i de langdryge forhandlingene.

Det ser nå ut til at de NJ-organiserte NRK-journalistene får et kronetillegg som ligger over det arbeidsgiverne opprinnelig gikk ut med.

- Det er nå håp om at vi finner en løsning, sa meklingsmann Engebretsen klokka 16.

På overtid

- Det er ganske uvanlig at man sitter nesten 13 timer på overtid. Dette viser bare at partene har stor vilje til å komme frem til en løsning, sa Engebretsen tidligere i dag.

- Det har bølget veldig frem og tilbake i natt, men optimismen jeg foratlte om for noen timer siden, viser bare at det er lettere å spå om fortiden enn fremtiden.