Vurderer lovens strengeste straff etter gjengdrap

Stig Millehaugen (41) som er tiltalt for drap på Young Guns-leder kan risikere å sone i 21 år.

RISIKERER LOVENS STRENGESTE STRAFF:Stig Millehaugen (41), ofte omtalt som Norges farligste mann, risikerer lovens strengeste straff. I morgen begynner straffesaken mot ham. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
RISIKERER LOVENS STRENGESTE STRAFF:Stig Millehaugen (41), ofte omtalt som Norges farligste mann, risikerer lovens strengeste straff. I morgen begynner straffesaken mot ham. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Straffesaken tar til i Oslo tingrett 17. januar, og det er satt av tid til 10. mars for å få behandlet saken mot den 41 år gamle Stig Millehaugen.

I samme straffesak er det tatt ut drapstiltale, også etter paragraf 233, mot den 30 år gamle Ahmed Shahbaz Dad, som på egne og trolig også andres vegne kontaktet Millehaugen og ga ham oppdraget å drepe Young Guns-lederen Mohammed Javed.

Aktor i saken er statsadvokat Svein Holden, mens forsvarere er Morten Furuholmen og Per Johan Sjong Larsen.

Gjengkonflikt Ifølge tiltalen henger drapet sammen med konflikter mellom de kriminelle gjengene i Oslo, etter at A-gjengen var blitt oppløst.

Mye tyder på at det skal ha oppstått uvennskap mellom Mohammed Javed på den ene side og Ahmed Shahbaz Dad på den annen. Dad og hans bror har tidligere vært med i A-gjengen, men søkte samarbeid med B-gjengen. Resten av A-gjengen skal ha gått over til Young Guns.

I løpet av 2008 skal det ha vært lovet belønning til den som drepte Javed, og Dad skal flere ganger fram til januar 2009 ha kontaktet Millehaugen for å få utført oppdraget. Det skulle være ønsket at Millehaugen i samme forbindelse også skulle drepe Alex Eduardo Ruiz Fuica.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer