Vurderer luksus-sykehjem i Oslo

Flere av byråene som driver utleie av helsepersonell ønsker å starte private, luksuriøse sykehjem. Prisen for en sykehjemsplass kan komme opp i 1,5 millioner i året, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bård Kristiansen, daglig leder i Medisinsk Vikarbyrå, har allerede sett på flere lokaler i Oslo-området som kan egne seg for eksklusive sykehjem.

- Vi vil lage et sykehjem for dem som har mange penger, og det er her den mest pengesterke gruppen bor, sier Kristiansen.

Han forteller at de vil vurdere å søke offentlig støtte, men dette er ikke avgjørende.

- Vi kommer til å starte opp uansett. Det er et lite marked med folk som kan betale det som det koster, sier Kristiansen.

Medisinsk Vikarbyrå, som er Norges største innen utleie av helsepersonell, vil stille med hjelpepleiere, sykepleiere, aktivitører og tilsynslege til det private sykehjemmet.

1,5 mill. i året

Et annet av byråene, Norsk Sykepleietjeneste, har fått flere henvendelser fra pårørende som ønsker plass til et familiemedlem på privat sykehjem.

- Dette er ressurssterke mennesker som er villige til å betale ganske mye for sykehjemsplassen, sier daglig leder, Preben Hjallum.

Han tror årsprisen for en plass på et helprivat sykehjem kan komme opp i 1,5 millioner kroner, som tilsvarer 4.100 kroner i døgnet.

I dag betaler det offentlige ca. 1.200 kroner døgnet for en plass på et privat sykehjem.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer